Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Exodus: Oλοκλήρωση έργων για το Δημόσιο Τομέα

Σειρά σημαντικών έργων για το δημόσιο τομέα ολοκλήρωσε πρόσφατα η Exodus, η οποία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, προσφέρει ”λύσεις” για κερδοφόρο ηλεκτρονικό επιχειρείν.

Exodus: Oλοκλήρωση έργων για το  Δημόσιο Τομέα
Σειρά σημαντικών έργων για το δημόσιο τομέα ολοκλήρωσε πρόσφατα η Exodus, η οποία από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, προσφέρει ”λύσεις” για κερδοφόρο ηλεκτρονικό επιχειρείν. Τα έργα καλύπτουν τρεις κατηγορίες: Εκπαιδευτικά προγράμματα, Διαδικτυακά Έργα και Έργα Πληροφόρησης.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη κατηγορία που αφορά τα Εκπαιδευτικά προγράμματα, ολοκληρώθηκαν τα έργα Ελπήνωρ (τέσσερα πρωτότυπα ”πακέτα” ισάριθμων μαθημάτων, για τα οποία αναπτύχθηκε πιλοτική δικτυακή και υπολογιστική υποδομή σε 15 Ενιαία Λύκεια), Κίρκη (το κομμάτι των Συναρτήσεων του περίφημου αμερικάνικου λογισμικού Function Probe, προσαρμοσμένο για την ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση), Σειρήνες – Διαστημικό σχολείο (ένα εκπαιδευτικό εργαλείο με στόχο να εισάγει ένα καινοτομικό τρόπο διδασκαλίας εκπαιδευτικού υλικού μέσα από την εικονική αναπαράσταση μιας Διαστημικής Βάσης) και Ναυσικά - Συμμαχία (εφαρμογή Πολυμέσων που εκμεταλλεύεται τα χαρακτηριστικά ενός παιχνιδιού μέσα από ένα εικονικό αρχαιοελληνικό περιβάλλον, βοηθώντας τους μαθητές στην κατανόηση τεσσάρων γνωστικών αντικειμένων).

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν τα Διαδικτυακά έργα, στα οποία περιλαμβάνονται τρεις ιστοσελίδες του Υπουργείου Ανάπτυξης. Οι ιστοσελίδες αυτές είναι για τη Γ. Γ. Βιομηχανίας, για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και για το ίδιο το Υπουργείο και βασίζονται στην καινοτομική πλατφόρμα ”EXODUS e-Centric”. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η δημιουργία της ιστοσελίδας για το ΥΠ.Ε.ΧΩ.ΔΕ/Δ15 που παρέχει πληροφορίες για θέματα που ενδιαφέρουν τους εγγεγραμμένους στο Μητρώο Μελετητών.

Τέλος, στην τρίτη κατηγορία (Πληροφόρηση) περιλαμβάνονται τα Infopoints της Βουλής των Ελλήνων, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά με λογισμικό της Εxodus και παρουσιάζουν ποικίλες πτυχές της κοινοβουλευτικής δράσης.

Oπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, τα έργα αυτά, που εξυπηρετούν ευρύτατες κατηγορίες πολιτών, αναδεικνύουν την Exodus ως ένα σημαντικό συνεργάτη του ελληνικού Δημοσίου, επιβεβαιώνοντας την αποτελεσματικότητά της ως παροχέα ολοκληρομένων λύσεων. Εξάλλου, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα έργα της εταιρίας για το δημόσιο τομέα, όπως οι ιστοσελίδες για το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και τη Γ. Γ. Ολυμπιακών Αγώνων, η δικτυακή πύλη για το ΠεΣΥ των Ιονίων Νήσων και ηλεκτρονικές λύσεις για το Εθνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v