Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καρατζάς: Πρώτος στόχος η αγορά των ΗΠΑ

Ως πρώτο στόχο έθεσε την ενίσχυση της παρουσίας της Εθνικής στις ΗΠΑ ο πρόεδρός της, Θ. Καρατζάς. Όπως ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη ο επικεφαλής του ιδρύματος, η ενίσχυση θα πραγματοποιηθεί, μέσω της θυγατρικής του ομίλου, Atlantic, τόσο με αυτόνομη ανάπτυξη, όσο και με εξαγορά τοπικής τράπεζας.

Καρατζάς: Πρώτος στόχος η αγορά των ΗΠΑ
Την ενίσχυση της παρουσίας της στις ΗΠΑ, μέσω της θυγατρικής της, Atlantic Bank, εξήγγειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Θ. Καρατζάς από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται. Οι κ.κ. Καρατζάς και Ταμβακάκης, περιέγραψαν την αγορά των ΗΠΑ, ως τον ”πρώτο στόχο” της Εθνικής για την παρούσα περίοδο.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ιδρύματος, η ενίσχυση της Atlantic Bank of New York θα γίνει τόσο με αυτόνομη ανάπτυξή της, όσο και με εξαγορά επίσης αμερικανικής τράπεζας, όταν παρουσιαστεί ”κατάλληλη ευκαιρία”.

Στο τέλος του διαστήματος Ιανουαρίου- Ιουνίου 2002 οι καταθέσεις της Atlantic ανήλθαν στο 1,9 δισ. δολ., ενώ τα δάνεια σε 1,2 δισ. δολ. Η Atlantic, που συγκαταλέγεται στις 100 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ και στις 20 μεγαλύτερες της Νέας Υόρκης αναμένει για το 2002 κερδοφορία της τάξης των 50 εκατ. δολαρίων.

Το ποσοστό της συμμετοχής των αποτελεσμάτων της Atlantic σε αυτά του ομίλου της Εθνικής αναμένεται να διαμορφωθεί στο 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v