Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο

Το 54% της Jugopetrol Kotor του Μαυροβουνίου εξαγοράζουν τα ΕΛΠΕ, έναντι 65 εκατ. ευρώ, αφήνοντας εκτός 8 ακόμη ενδιαφερόμενες εταιρίες, όπως η Lykoil και η OMV. Η Jugopetrol, έχει στην κατοχή της αποθήκες 170.000 κυβικών μέτρων στο λιμάνι Μπαρ, τη μοναδική θαλάσσια είσοδο της Σερβίας μέσω Μαυροβουνίου.

Εξαγορά των ΕΛΠΕ στο Μαυροβούνιο
Στην εξαγορά του 54% της κερδοφόρου εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών Jugopetrol Kotor του Μαυροβουνίου προχωρούν τα ΕΛ.ΠΕ, τα οποία με τίμημα 65 εκατομμυρίων ευρώ, ανακηρύχθηκαν σε πλειοδότες του σχετικού διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα ΕΛ.ΠΕ επικράτησαν μεταξύ 8 ενδιαφερομένων, όπως η ρωσική LukOil, η αυστριακή OMV, η κροατική INA, οι σλοβένικες Slovenian Petrol και Istrabenz κ.α.

Η Jugopetrol Kotor προμηθεύει με καύσιμα 55 πρατήρια, εκ των οποίων τα 33 είναι ιδιόκτητα, το σημαντικότερο όμως όλων, είναι το γεγονός, ότι η Jugopetrol Kotor έχει στην κατοχή της αποθήκες 170.000 κυβικών μέτρων στο λιμάνι Μπαρ, το οποίο είναι η μοναδική θαλάσσια είσοδος για το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Κατά τo περασμένo έτος, η Jugopetrol Kotor είχε τζίρο 200 εκατομμύρια ευρώ, με πωλήσεις 500 χιλιάδων τόνων προϊόντων. Στους βασικούς στόχους των ΕΛ.ΠΕ, είναι η προμήθεια της νέας αγοράς με προϊόντα των ελληνικών διυλιστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v