Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Θα πιαστούν οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια

Βλέπει ανάπτυξη 1,5% για την ελληνική οικονομία φέτος. Ποιες είναι οι προκλήσεις για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Alpha Bank: Θα πιαστούν οι στόχοι για τα κόκκινα δάνεια

Ανάκαμψη της οικονομίας καταγράφει η διοίκηση της Alpha Bank σημειώνοντας ότι αυτή αναμένεται να επιταχυνθεί το β’ εξάμηνο, γεγονός που σημαίνει ότι η εκτίμηση της τράπεζας για αύξηση ΑΕΠ 1,5% φέτος είναι εφικτή. Σημειώθηκε ωστόσο ότι η γρήγορη ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης θα επιταχύνει τη βελτίωση της κατάστασης.

Αναφορικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η οικονομία αναφέρθηκαν η προώθηση των μεταρρυθμίσεων, η έγκαιρη ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης, η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων για να αυξηθούν οι επενδύσεις. Τονίστηκε δε ότι αναμένεται μετά τις γερμανικές εκλογές να προχωρήσει η συζήτηση αναφορικά με το θέμα του χρέους και η πιθανή αλλαγή των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που θα δημιουργούσε «δημοσιονομικό χώρο».

Η τράπεζα εμφανίζεται σίγουρη ότι θα καταφέρει να πιάσει φέτος τους στόχους σε ότι αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σημειώθηκε, δε, ότι ορισμένες από τις νομοθετικές ρυθμίσεις μόλις τώρα μπήκαν σε λειτουργία (εξωδικαστικός), ενώ οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Σε ότι αφορά την ρευστότητα τονίστηκε ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές άντλησης κεφαλαίων για τη μείωση της εξάρτησης από τον ELA διαδικασία που προχωρά.

Όπως σχολιάστηκε δεν υπάρχει ακόμα μεγάλη ζήτηση από μικρομεσαίους ή μικρές επιχειρήσεις για νέα δάνεια. Κινητικότητα ωστόσο στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v