Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica DPS: Επενδύσεις άνω των 10 εκατ. το 2017

Ανακαίνιση του City Link, εγκατάσταση συστήματος SAP, αλλά και επεκτάσεις με νέες φίρμες και on line παρουσία στην ατζέντα της διοίκησης του ομίλου. Τι λέει για στρατηγική συμμετοχή στην Καλογήρου και επενδυτική θέση στη μετοχή της Lamda Development.

Attica DPS: Επενδύσεις άνω των 10 εκατ. το 2017

Νέες επενδύσεις που αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ εκτυλίσσονται την τρέχουσα χρονιά για τον όμιλο Αττικά Πολυκαταστήματα, με σκοπό τόσο την ενίσχυση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων όσο και την προσθήκη νέων.

Ήδη, ο όμιλος απέκτησε μετοχική θέση της τάξης του 10% στην υπό εξυγίανση αλυσίδα Καλογήρου καταβάλλοντας 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ διατηρεί option για την απόκτηση ακόμη 10%. Πέραν τούτου, η θυγατρική της Folli Follie έχει μισθώσει το παλαιό κατάστημα της Καλογήρου στο δεύτερο όροφο του Golden Hall, το οποίο και παραχώρησε εκ νέου στη νέα διοίκηση της αλυσίδας υπό τον επιχειρηματία Σάμι Φάις.

Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα είχε κλείσει μετά τα ασφαλιστικά μέτρα και την έξωση που έκανε η Lamda Development στην οικογένεια Λεμονή, όταν ακόμη η τύχη της αλυσίδας βρισκόταν σε εκκρεμότητα. Μετά τις εξελίξεις του Ιουνίου, ωστόσο, και την υπογραφή του MoU μεταξύ του ομίλου Φάις, των μετόχων των Αττικών, της οικογένειας Λεμονή και βεβαίως των πιστωτών, το κατάστημα επαναλειτούργησε ως «Καλογήρου» υπό τη νέα διεύθυνση.

Πέραν της συμμετοχής στην Καλογήρου, ο όμιλος των Αττικών προχωρά στη δημιουργία ενός μίνι δικτύου καταστημάτων της φίρμας Armani Exchange. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας κ. Ηλία Κούκουτσα σε συμφωνία με τον ξένο οίκο προγραμματίζεται το άνοιγμα του πρώτου αυτόνομου σημείου της συγκεκριμένης φίρμας εντός του Golden Hall (στο κατάστημα όπου προηγουμένως λειτουργούσε μονοθεματικό κατάστημα της φίρμας Tod’s), ενώ αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα δύο καταστήματα, ένα στο The Mall και ένα shop in a shop στο πολυκατάστημα Attica που εδράζεται στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, ο όμιλος ξεκίνησε την ανακαίνιση του παλαιότερου πολυκαταστήματος του στο City Link, υπολογίζοντας να δαπανήσει 4 εκάτ. ευρώ, και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2018. Στα μέσα του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί και η εγκατάσταση του νέου συστήματος SAP, για την οποία ο όμιλος θα επενδύσει 3 εκάτ. ευρώ.

Επιπλέον, ο όμιλος μελετά την επέκταση του στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Ήδη έχει δημιουργήσει το online κατάστημα Attica Beauty μαζί με την συνδεδεμένη εταιρία Carelab, στο οποίο φιλοξενούνται καλλυντικά προϊόντα επιλεκτικής διανομής, αλλά και παραφαρμακευτικά. Εξετάζει την πιθανότητα ωστόσο δημιουργίας online καταστήματος και για τα είδη ένδυσης, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Κούκουτσα είναι ένα project για την προσεχή διετία. Σε πρώτη φάση, ωστόσο, η εταιρία προχωρά στην αναβάθμιση του site της ώστε να παρέχει υπηρεσία pick&collect από το φυσικό της δίκτυο.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Αττικά Πολυκαταστήματα διατηρεί μηδενικό δανεισμό και ταμειακή ρευστότητα της τάξης των 35-40 εκατ. ευρώ, που του εξασφαλίζουν τη δυνατότητα αναπτυξιακών κινήσεων. Διατηρεί επίσης επενδυτική θέση στη μετοχή της Lamda Development (2.000.000 ευρώ) την οποία σκοπεύει να αυξήσει «στο κατάλληλο timing», όπως ανάφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου.

Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, οι πωλήσεις των πολυκαταστημάτων Attica στο επτάμηνο παρουσίασαν αύξηση κατά 5%, φθάνοντας στα 102,5 εκατ. ευρώ από 97,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Οι πωλήσεις του City Link (5%) και του Mediterranean Cosmos (6,5%) έχουν ευνοηθεί σύμφωνα με τον κ. Κούκουτσα και από τον εισερχόμενο τουρισμό. Αύξηση 3% παρουσίασαν και οι πωλήσεις στο Golden Hall, +10% ήταν οι πωλήσεις στο πολυκατάστημα της Τσιμισκή και +1,6% στο πολυκατάστημα στο The Mall.

Με βάση τα παραπάνω η διοίκηση της Αττικά Πολυκαταστήματα εκτιμά ότι στο τέλος της χρήσης θα διατηρήσει το +5% στις πωλήσεις αγγίζοντας πλέον τα 195 εκατ.ευρώ σε ενοποιημένη βάση ενώ αναμένει προ φόρων κερδοφορία της τάξης των 12 εκατ.ευρώ για το σύνολο του 2017.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v