Τέρνα Ενεργειακή: Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο

Η αποτίμηση της πρώτης μέρας της δημόσιας προσφοράς, όπως την περιγράφουν παράγοντες της αγοράς. Σήμερα και αύριο ανοικτό το «βιβλίο», μεγάλο το ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους επενδυτές, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τέρνα Ενεργειακή: Ισχυρό ενδιαφέρον για το ομόλογο

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή κατά την πρώτη μέρα της δημόσιας προσφοράς, η οποία συνεχίζεται μέχρι και αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου.

Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, το κοινό ομολογιακό δάνειο της εταιρίας είχε πρωτοφανή ζήτηση, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για ανάλογη πορεία και στο επόμενο διήμερο διάρκειας της δημόσιας προσφοράς.

Τόσο ξένοι όσο και εγχώριοι θεσμικοί επενδυτές θέλουν να συμμετάσχουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την εμπιστοσύνη τους στην εταιρία και δίνοντας παράλληλα την «ψήφο» εμπιστοσύνης στη στρατηγική επιλογή της Tέρνα Ενεργειακή για το εύρος επιτοκίου που είναι ανάμεσα στο 3,75% με 4,25%. Αυτή αναλύεται στο να κάνει, αφενός, την έκδοση του ομολόγου εξαιρετικά ελκυστική για το επενδυτικό κοινό και αφετέρου, να δημιουργήσει μια σταθερή και μακροχρόνια σχέση ανάμεσα στους επενδυτές και τις εταιρείες του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ενόψει και νέων, αντίστοιχων μελλοντικών κινήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι προσφέρονται έως 60.000 ομολογίες αξίας 1.000 ευρώ η καθεμία, με στόχο να αντληθούν κεφάλαια έως και 60 εκατ. ευρώ.

Το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο της Tέρνα Ενεργειακή έχει χαρακτηριστεί και ως «πράσινο» ομόλογο καθώς τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας στην «πράσινη» οικονομία και συγκεκριμένα στους τομείς των έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και περιβάλλοντος (έργα διαχείρισης απορριμμάτων).

Μετά από συνολικές επενδύσεις άνω των 600 εκατ. ευρώ την πενταετία 2012-2016, η Tέρνα Ενεργειακή σχεδιάζει νέες επενδύσεις συνολικής αξίας περί τα 500 εκατ. ευρώ για την τριετία 2017-2019. Οι επενδύσεις αυτές αφορούν στον χώρο των ΑΠΕ στην Ελλάδα (αιολικά πάρκα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 44 MW στις Περιφέρειες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας) και στο εξωτερικό (αιολικό πάρκο στις ΗΠΑ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 159,6 MW).

Μέρος του επενδυτικού προγράμματος που προωθεί η εταιρεία αφορά και στα έργα διαχείρισης απορριμμάτων, τομέα στον οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες η υπογραφή της ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Ηπείρου και θα ακολουθήσει η ΣΔΙΤ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v