Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλογήρου: Εως 31 Ιουλίου η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό

Χορηγήθηκε από το δικαστήριο προσωρινή προστασία έναντι των πιστωτών έως το τέλος του μήνα, οπότε και αναμένεται να κατατεθεί και η συμφωνία επικύρωσης της εξυγίανσής της.

Καλογήρου: Εως 31 Ιουλίου η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξυγίανσης της αλυσίδας Καλογήρου καθώς αναμένεται έως τις 31 Ιουλίου 2017 να κατατεθεί η αίτηση υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106  του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά η αίτηση που κατάθεσε η εταιρία Λεμονή -διαχειρίστρια της αλυσίδας- για προστασία από τους πιστωτές της. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση και χορήγησε προσωρινή διαταγή έως το τέλος του μήνα, με την οποία απαγορεύει την οποιαδήποτε διαταγή αναγκαστικής εκτέλεσης των πιστωτών κατά της εταιρίας και των φυσικών προσώπων που την ελέγχουν, ή τη λήψη ασφαλιστικών μέτρων μέχρι την οριστική κατάθεση της αίτησης επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Ιουνίου, η οικογένεια Λεμονή, βασικός μέτοχος της Καλογήρου, ήρθε σε συμφωνία με τις τράπεζες και τον επιχειρηματία Σ. Φάις για τη διάσωση της αλυσίδας. Το αρχικό MoU προβλέπει η αλυσίδα να περάσει στην ευθύνη της εταιρίας Vetria, συμφερόντων του επιχειρηματία Σάμι Φάις, στην οποία μειοψηφικό ποσοστό θα αποκτήσουν και οι μέτοχοι των Αττικών Πολυκαταστημάτων.

Οι μέτοχοι της νέας εταιρίας δεσμεύονται να καταβάλουν άμεσα ποσό της τάξης των 12 εκατ. ευρώ, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ενώ ο κ. Φάις δίνει και προσωπικές εγγυήσεις (ύψους 4 εκατ. ευρώ) προκειμένου η νέα εταιρία να λάβει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές για τη συνέχιση της εμπορικής της δραστηριότητας.

Η νέα εταιρία αναλαμβάνει δάνεια ύψους 15 εκατ. ευρώ, εκχωρεί το σύνολο των ακινήτων της εταιρίας (που αποτιμώνται στα 24,22 εκατ. ευρώ), τα οποία θα επαναμισθώσει,  ενεχυριάζει το σύνολο των μετοχών της στις τράπεζες, αλλά και την αξία των εμπορικών σημάτων που ελέγχει.  Η εταιρία έχει λάβει επίσης και ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ αλλά και «ανοικτή» γραμμή έκδοσης εγγυητικών επιστολών ύψους 14,5 εκατ. ευρώ. από τις τράπεζες για τη συνέχιση της λειτουργίας της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v