Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασφαλιστικές: Ξανά στο προσκήνιο το θέμα των ΕΠΥ

Το θετικό της υπόθεσης Elite, σύμφωνα με τον αντιπρόσωπό της, είναι ότι η εταιρεία είναι κεφαλαιακά υγιής και θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της. Ωστόσο το θέμα των ΕΠΥ επανήλθε στην επικαιρότητα. Τι ζητούν ασφαλιστικές εταιρείες απ’ όλη την Ευρώπη.

Ασφαλιστικές: Ξανά στο προσκήνιο το θέμα των ΕΠΥ

Πάγωσαν προς στιγμήν οι παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και χιλιάδες Έλληνες οδηγοί, όταν πληροφορήθηκαν πως η Elite Ασφαλιστική (με έδρα το Γιβραλτάρ) πρόκειται να σταματήσει να συνάπτει νέα συμβόλαια.

Και αυτό γιατί συνειρμικά θυμήθηκαν την περίπτωση της Enterprise πριν από δώδεκα μήνες (Ιούλιος 2016).
Θυμίζουμε ότι η Enterprise ήταν επίσης ασφαλιστική εταιρεία, που είχε και αυτή την έδρα της στο Γιβραλτάρ και (επίσης) δραστηριοποιείτο στην Ελλάδα μέσω ΕΠΥ (Εταιρεία «Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών»).

Το κακό με την Enterprise είναι ότι λίγους μήνες αργότερα έβαλε λουκέτο και πως σήμερα, γύρω στις δέκα χιλιάδες καθ' όλα συνεπείς Έλληνες οδηγοί που ήταν ασφαλισμένοι σε σοβαρές ελληνικές εταιρείες περιμένουν ακόμη να πάρουν τα λεφτά τους από ατυχήματα που τους έχουν προξενήσει ασφαλισμένοι της Enterprise.

Μάλιστα, το θέμα είναι τόσο νομικά μπλεγμένο (βλέπε δημοσίευμα του Euro2day.gr στις 20/6 με τίτλο «Δέκα χιλιάδες οδηγοί στο περίμενε»), ώστε κανείς Έλληνας δικαιούχος δεν μπορεί να προβλέψει βάσιμα το πότε θα εισπράξει τα χρήματά του.

Το θετικό βέβαια της υπόθεσης (σύμφωνα με ανακοίνωση του εδώ αντιπροσώπου της) είναι ότι στην περίπτωση της Elite, οι Έλληνες οδηγοί δεν θα πρέπει να ανησυχούν.

Η εταιρεία είναι κερδοφόρος, κεφαλαιακά υγιής και θα ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της. Απλά, αποφάσισε να σταματήσει τη νέα παραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ήρθε για μια ακόμη φορά στην επικαιρότητα το ζήτημα του τρόπου λειτουργίας των ΕΠΥ.

Ήδη, ασφαλιστικές εταιρείες απ’ όλη την Ευρώπη πιέζουν για την επανεξέταση και αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου σε κοινοτικό επίπεδο.

Και αυτό γιατί όλες οι ΕΠΥ δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι με αυτό της Enterprise. Άλλωστε, πρόκειται για έναν θεσμό που αν λειτουργήσει σωστά, μπορεί να προσφέρει στον Ευρωπαίο καταναλωτή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v