Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δικαστική απόφαση μείωσε κατά 4,75 εκατ. το πρόστιμο στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Η εταιρεία καλείται πλέον να καταβάλει πρόστιμο ύψους 26,7 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού 31,45 εκατ. Το πρόστιμο της είχε επιβληθεί από την Επ. Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσποζουσας θέσης. Τι δήλωνουν πηγές από την επιχείρηση αλλά και την Επ. Αντ.

Δικαστική απόφαση μείωσε κατά 4,75 εκατ. το πρόστιμο στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Λιγότερο, κατά 4,75 εκατ. ευρώ, είναι το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει πλέον η Αθηναϊκή Ζυθοποιία καθώς μετά την προσφυγή της στο Διοικητικό Εφετείο κατά της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το πρόστιμο που της επιβλήθηκε για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, αναπροσαρμόστηκε από το 10% επί του κύκλου εργασιών που είχε ληφθεί υπόψη, στο 8,5%.

Πλέον το πρόστιμο μειώνεται στα 26,7 εκατ. ευρώ, έναντι του αρχικού 31,45 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Εφετείο έκρινε υπερβολικό το πρόστιμο για αυτό και το μείωσε, ωστόσο, οι δύο πλευρές εμφανίζονται ικανοποιημένες από τη δικαστική απόφαση.

Κύκλοι της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας μιλώντας στο «Εuro2day.gr» δηλώνουν «συγκρατημένα αισιόδοξοι» επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσουν την αναζήτηση της δικαίωσής τους μέσω της δικαστικής οδού. «Είναι ένα θετικό βήμα και ως γνωστόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Είναι μια πρώτη δικαίωση» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά τους, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κάνουν λόγο για «μια καταπληκτική απόφαση» του Διοικητικού Εφετείου, σημειώνοντας ότι το δικαστήριο αποδέχθηκε πλήρως το σκεπτικό της ανεξάρτητης αρχής.

Η ανακοίνωση της  Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για την δικαστική απόφαση

Γνωστοποιήθηκε, σήμερα, η υπ’ αριθμόν 4055/2017 Απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, με την οποία το Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την Προσφυγή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας κατά της υπ’ αριθ. 590/2014 Απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και περιόρισε το πρόστιμο στο ποσό των €26.733.529,18.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία εμπιστεύεται ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα την δικαιώσει στον επόμενο βαθμό, για αυτό και θα συνεχίσει να μάχεται προς υποστήριξη των θέσεών της, στο μέτρο που θεωρεί ότι η Απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν ήταν δίκαιη.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία σεβόμενη την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία λειτουργεί πάντα με γνώμονα το όφελος των καταναλωτών, που ελεύθερα επιλέγουν τα προϊόντα που προτιμούν και εμπιστεύονται και αποτελεί πάγια πρόθεσή της η απόλυτη συμμόρφωσή της με τις γενικές αρχές και τους κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v