Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαντζούνης: Υπάρχει ισχυρό απόθεμα αναπτυξιακών δυνάμεων

Εταιρικά δάνεια 4 δισ. θα χορηγήσει η Alpha Bank ως το 2019, δηλώνει ο CEO του ομίλου. Προχωρά η ενεργή διαχείριση των κόκκινων δανείων. Οι εταίροι οφείλουν να κάνουν ρεαλιστικές και συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο χρέος, τονίζει ο Β. Ράπανος.

Μαντζούνης: Υπάρχει ισχυρό απόθεμα αναπτυξιακών δυνάμεων

Στην επόμενη ημέρα τόσο για την τράπεζα όσο και για την ελληνική οικονομία αναφέρθηκαν ο πρόεδρος της Alpha Bank Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Μαντζούνης στις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Ο κος Ράπανος τόνισε ότι οι εταίροι οφείλουν να κάνουν παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος, ώστε αυτό να γίνει βιώσιμο, και οι παρεμβάσεις αυτές να είναι ρεαλιστικές και απολύτως συγκεκριμένες, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει μια έντονη επενδυτική δραστηριότητα, κυρίως από ξένους επενδυτές, καθώς η εγχώρια αποταμίευση είναι αδύναμη και οι επενδύσεις θα αντισταθμίσουν τα φορολογικά βάρη.

Ο κος Μαντζούνης τόνισε ότι υπάρχει ισχυρό απόθεμα αναπτυξιακών δυνάμεων που θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και η τράπεζα φιλοδοξεί να πρωταγωνιστήσει σε αυτό τον στόχο.

Το χρονικό διάστημα 2017-2019 η Αlpha Bank θα χορηγήσει προς τις επιχειρήσεις δάνεια ύψους 4 δισ. ευρώ, με αιχμή τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και του τουρισμού.

Σε ό,τι αφορά στην ανάγκη μείωσης των κόκκινων δανείων μέσω της ενεργής διαχείρισής τους, ο κος Μαντζούνης τόνισε ότι η Alpha Βank έχει ήδη μεταφέρει στην εταιρεία διαχείρισης Cepal 500 εκατ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα μεταφέρει έως τον Απρίλιο του 2018 άλλα τέσσερα δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο έργο της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων εταιρικών δανείων της Pillarstone, όπου τόνισε ότι η πρώτη υπόθεση που ανέλαβε η εν λόγω εταιρεία και αφορά στην αναδιάρθρωση των δανείων της Famar είναι επιτυχής. Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στον σημαντικό ρόλο της EBRD, η οποία σύμφωνα με τον κο Μαντζούνη εξετάζει να εμπλακεί στο εγχείρημα της αναδιάρθρωσης δανείων και αυτό θα κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο αξιόπιστο.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Βank αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η τράπεζα απεγκλωβίστηκε εντελώς από το πρόγραμμα ρευστότητας του νόμου Αλογοσκούφη και ευχαρίστησε τους εκπροσώπους του Δημοσίου για την καλή συνεργασία.

 

* Διαβάστε τις ομιλίες στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v