Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Data Communication: Αύξηση μεγεθών μέσα στην κρίση

Τη νέα καινοτομική υπηρεσία DCScan4you λανσάρει η ελληνική εταιρία πληροφορικής μέσω της οποίας προσβλέπει και στις ξένες αγορές. Πρόβλεψη για ανάπτυξη μεγεθών το 2017. Η στρατηγική συνεργασία με τη Micorosoft.

Data Communication: Αύξηση μεγεθών μέσα στην κρίση

Διαρκή ανάπτυξη η οποία μεταφράζεται σε αύξηση πωλήσεων, κερδών, πελατών αλλά και εργαζομένων καταγράφει η ελληνική εταιρία πληροφορικής Data Communication, η οποία φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια παρουσίας της στην αγορά.

Η εταιρία η οποία ξεκίνησε το 1987 με πρώτους πελάτες της τα λογιστικά γραφεία (δημιουργώντας πρώτη την εφαρμογή αυτόματου λογισμικού για τον υπολογισμό του ΦΠΑ και την εκτύπωση του πάνω στα λογιστικά έντυπα), απέκτησε συν τω χρόνω στρατηγική συνεργασία με την Microsoft, που τις επέτρεψε να ανοιχτεί και στους εταιρικούς πελάτες. Σήμερα το 65% του κύκλου εργασιών της προέρχεται από τα συμβόλαια συντήρησης των δικών της προγραμμάτων και λύσεων και το υπόλοιπο από έργα που υλοποιεί ως συνεργάτης της Microsoft.

Το 2016 η εταιρία έκλεισε με κύκλο εργασιών της τάξης των 5,8 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 11,5% και κέρδη προ φόρων στις 250 χιλ. ευρώ. Για το 2017 μάλιστα αναμένει περαιτέρω αύξηση μεγεθών, βασιζόμενη τόσο στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων όσο και στην προσδοκία απόδοσης νέων υπηρεσιών που έχει σχεδιάσει και λανσάρεις την ελληνική αγορά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης της το 2017 η εταιρία προσβλέπει σε κύκλο εργασιών ύψους 6,7 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA 730 χιλ. ευρώ και κερδών προ φόρων 500 χιλ. ευρώ. Η εταιρία επιπλέον έχει από το 2012 και κατά τη διάρκεια της έντονης οικονομικής κρίσης διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό της απασχολώντας σήμερα 130 εργαζόμενους.

Το 2017 η εταιρία, η οποία μετρά διάφορες καινοτόμες εφαρμογές και υπηρεσίες στο ενεργητικό της, λανσάρει το ίδιας έρευνας και ανάπτυξης  DCScan4you μια νέα, παγκόσμια καινοτομία που αλλάζει, τον τρόπο λειτουργίας των λογιστικών γραφείων καταργώντας την πληκτρολόγηση των παραστατικών. Πρόκειται για υπηρεσία τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence) που λειτουργεί στο cloud και υλοποιεί την αυτόματη αναγνώριση και καταχώρηση παραστατικών.

Απλά σκανάροντας τα παραστατικά, το DC Scan4you μετατρέπει τις ψηφιοποιημένες εικόνες των παραστατικών σε αναγνωρίσιμα στοιχεία τιμολόγησης, δημιουργώντας αυτόματα τις λογιστικές εγγραφές. Παράλληλα, πραγματοποιεί ηλεκτρονική αρχειοθέτηση των παραστατικών, παρέχοντας απόλυτη προστασία των δεδομένων. Επιτυγχάνοντας ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης ψηφιοποιημένων παραστατικών 99,9%, τα λογιστικά γραφεία πετυχαίνουν την αυτόματη καταχώρηση των εγγραφών εκμηδενίζοντας τα λάθη πληκτρολόγησης και τους χρονοβόρους ελέγχους, ενώ εξοικονομούν χρόνο.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία σύμφωνα με τον πρόεδρο της Data Communication, Παναγιώτη Βασιλειάδη διαθέτει εξαγωγική δυναμική, μια κατεύθυνση που η εταιρία σχεδιάζει να ακολουθήσει χρησιμοποιώντας επίσης ειδικές υπηρεσίες που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με εργαλεία της Microsoft για τους τομείς της φαρμακοβιομηχανίας και των εταιριών του κλάδου ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v