Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΑΕ: Με 20% «τρέχουν» οι πωλήσεις τον Μάιο

Την εύνοια του αυξημένου τουριστικού κύματος δέχεται η εταιρία, η οποία καταγράφει σημαντική αύξηση πωλήσεων τον Μάιο. Νέες επενδύσεις στο πλαίσιο αναβάθμισης των περιφερειακών αεροδρομίων.

ΚΑΕ: Με 20% «τρέχουν» οι πωλήσεις τον Μάιο
Νέες επενδύσεις με επίκεντρο τα περιφερειακά αεροδρόμια αναμένεται να προωθήσει η εταιρία Καταστημάτων Αφορολόγητων Ειδών.

Έχοντας ολοκληρώσει την ανακαίνιση των εμπορικών χώρων στην εντός Schengen περιοχή του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), η οποία κόστισε 10 εκατ. ευρώ, η διοίκηση των ΚΑΕ ανακοίνωσε χθες σε ειδική εκδήλωση το νέο επενδυτικό της πλάνο, που εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 50 εκατ. ευρώ. Το πλάνο προβλέπει επενδύσεις στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης και σε όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια που έχει αναλάβει προσφάτως η Fraport.

Σημειώνεται πως από το 2013 η κίνηση στα καταστήματα έχει αυξηθεί πάνω από 60% ενώ οι μεταβιβαζόμενοι επιβάτες αυξάνονται με ρυθμό 200%. Σύμφωνα με τον CEO της ΚΑΕ, κ. Γ. Βελέντζα, η ανάπτυξη των υποδομών και ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου των ΚΑΕ, με την προσθήκη ακόμα 12 boutiques, έχουν ήδη δώσει ώθηση στις πωλήσεις της εταιρίας, που αναπτύσσονται με διψήφιο ποσοστό, πάνω από 20% τον Μάιο, με την απόδοση ανά επιβάτη να καταγράφει αύξηση άνω του 19%. 

Επιπλέον, στόχος της ΚΑΕ, η οποία ελέγχεται από τον όμιλο Dufry, είναι να ενισχύσει μέσα από τις υποδομές της στην Ελλάδα το μέσο καλάθι αλλά και τα τοπικά προϊόντα, τα οποία προβλέπεται να ξεπεράσουν το 30% του κύκλου εργασιών των ΚΑΕ, από μόλις 2-5% που ήταν το 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v