ΔΕΠΑ: Ενίσχυσε τη νέα μονάδα διακρίβωσης μετρητών του ΕΜΠ

Η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών στη διακρίβωση των μετρητών, ο ρόλος της νέας μονάδας, διευκολύνοντας το έργο των ΕΔΑ στον έλεγχο τους.

ΔΕΠΑ: Ενίσχυσε τη νέα μονάδα διακρίβωσης μετρητών του ΕΜΠ

Με χρηματοδότηση κατά 50% της ΔΕΠΑ ξεκινά η νέα Μονάδα Διακρίβωσης Μετρητών Φυσικού Αερίου του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα το Εργαστήριο Θερμικών Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ σύστησε την προαναφερόμενη μονάδα, η οποία θα προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες για τον κλάδο του φυσικού αερίου.

Έργο της θα είναι η παροχή πιστοποιημένων υπηρεσιών στη διακρίβωση των μετρητών φυσικού αερίου, διευκολύνοντας σημαντικά το έργο των εταιρειών διανομής αερίου στον έλεγχο και την πιστοποίηση μετρητών κάθε τύπου. Μόνο για το 2017, ο εκτιμώμενος αριθμός μετρητών προς διακρίβωση από το ΕΜΠ ανέρχεται σε περίπου 700.

Το έργο υποστήριξε η ΔΕΠΑ η οποία χρηματοδότησε το 50% της μονάδας.

Η επιχείρηση όλα αυτά τα χρόνια έχει αναλάβει μία σειρά από πρωτοβουλίες οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της πράσινης επιχειρηματικότητας, αλλά και στην επινόηση, αξιολόγηση και αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών για την προστασία του περιβάλλοντος που, παράλληλα, μπορούν να αποτελέσουν μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι ενέργειες αυτές, που εντάσσονται στο συνολικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της ΔΕΠΑ, καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων δραστηριοτήτων και ξεπερνούν σε εμβέλεια τα εθνικά μας σύνορα, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v