Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην ενδιάμεση χρηματοδότηση κρίνεται η διάσωση της Καλογήρου

Πάνω από 10 εκατ. «ζεστό χρήμα» προτίθεται να εισφέρει στη νέα εταιρία ο επιχειρηματίας Σ. Φάις. Ταυτόχρονα ζητά εγγυητικές επιστολές τραπεζών με σκοπό την εξασφάλιση των ξένων προμηθευτών-πιστωτών.

Στην ενδιάμεση χρηματοδότηση κρίνεται η διάσωση της Καλογήρου

Μια ακόμη «στροφή» διαγράφει το deal διάσωσης της αλυσίδας Καλογήρου, με βασικό διακύβευμα αυτή τη φορά την ενδιάμεση χρηματοδότηση της συμφωνίας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες του Εuro2day.gr, οι απαιτήσεις των τραπεζών όσον αφορά τις δεσμεύσεις της οικογένειας Λεμονή έναντι συγκεκριμένου ποσού δανείων έχουν ικανοποιηθεί, ενώ παράλληλα τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν κατατεθεί κατά της θυγατρικής της εταιρίας Λεμονής, διαχειρίστριας των σημάτων της αλυσίδας, κρίνονται διευθετούμενα.

Ο νέος κύκλος επαφών των εμπλεκόμενων μερών αφορά στην ενδιάμεση χρηματοδότηση και εκτυλίσσεται μεταξύ τραπεζών και του επικεφαλής στρατηγικού επενδυτή, του επιχειρηματία Σάμι Φάις. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πλευρά του επενδυτή προτίθεται να καταβάλει περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ «ζεστό χρήμα» για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αλυσίδας, αλλά αιτείται εγγυητικές επιστολές εκ μέρους των τραπεζών προς τους ξένους οίκους, που αποτελούν τους βασικούς προμηθευτές της αλυσίδας. Ο ίδιος έχει ήδη πραγματοποιήσει δια ζώσης επαφές με τους βασικούς ξένους συνεργάτες, παρουσιάζοντας τις προθέσεις του, το βασικό business plan αλλά και τις εμπορικές του δεσμεύσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αποφάσεις των τραπεζών όσον αφορά στις εγγυητικές επιστολές αναμένονται εντός των ημερών, και εφόσον υπάρξουν οι σχετικές εγκρίσεις, εκτιμάται ότι θα δρομολογηθεί και η ολοκλήρωση του deal.

Σ’ αυτή την περίπτωση, ο επιχειρηματίας προβλέπεται μέσω νέας εταιρίας να αναλάβει την Καλογήρου, διακρατώντας την απόλυτη πλειοψηφία με ποσοστό 60%, ενώ ένα ποσοστό 20% εκτιμάται ότι θα αποκτήσει και το εμπορικό σχήμα των μετόχων των Αττικών Πολυκαταστημάτων (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης, Α. Σγουμπόπουλος).

Επίσης, όπως έχει ήδη γράψει το Εuro2day.gr, μειοψηφικό ποσοστό της τάξης του 15%-20% θα διατηρήσει και η οικογένεια Λεμονή, με «αντίτιμο» την ανάληψη μέρους των δανείων της υφιστάμενης εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v