ΟΛΠ: Παράταση έως 09/05 στο διαγωνισμό για ΣΕΜΠΟ

Παράταση περίπου ενάμισι μηνός παίρνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ σε ιδιώτες. Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού προχωρά άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

ΟΛΠ: Παράταση έως 09/05 στο διαγωνισμό για ΣΕΜΠΟ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Παράταση περίπου ενάμισι μηνός παίρνει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ σε ιδιώτες. Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού προχωρά άμεσα στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, ενέκρινε τις δύο εισηγήσεις του διευθύνοντος συμβούλου Ν. Αναστασόπουλου.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι έχει να κάνει με την παράταση της προθεσμίας για την υποβολή οικονομικών προσφορών στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του ΣΕΜΠΟ το δ.σ. αποφάσισε από τις 19 Μαρτίου να μετατεθεί για τις 9 Μαΐου.

Επίσης, εγκρίθηκε η πρόταση για την πρόσληψη 350 ατόμων ως μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ενώ σε άλλο χρόνο θα συζητηθεί η πρόσληψη και περί των 50 ατόμων ως έκτακτο.

Για την έγκριση της πρόσληψης εκτάκτων διαφώνησαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο δ.σ.

Στο αμέσως προσεχές διάστημα η διοίκηση του ΟΛΠ θα ενεργοποιήσει όλες τις σχετικές διαδικασίες μέσω του ΑΣΕΠ προκειμένου να προσληφθεί προσωπικό για να αντιμετωπισθούν τα κενά από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των υπαλλήλων και λιμενεργατών, που απέχουν από υπερωριακή απασχόληση και την εργασία κατά τα Σαββατοκύριακα έως τέλη Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο για τα λιμάνια υπερψηφίσθηκε μεν επί της αρχής, αλλά για το άρθρο 3, το οποίο υπήρξε επίκεντρο διαξιφισμών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία η οποία θα διεξαχθεί την προσεχή Τρίτη.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά στην επιμήκυνση του χρόνου παραχώρησης δικαιωμάτων λειτουργίας των λιμένων από 40 σε 50 χρόνια, καθώς και στο πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να κινηθεί κάθε σύμβαση παραχώρησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ προς τρίτους.

Σε αυτή τη φάση η διοίκηση του ΟΛΠ επιλέγει να διατηρεί χαμηλούς τόνους σε ό,τι έχει να κάνει με την εκδήλωση ενδιαφέροντος, καθώς εκτός από ενδιαφερόμενους επενδυτές τα τεύχη παραχώρησης έχουν πάρει και τράπεζες. Συνεπώς, εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον αυτό θα αξιολογηθεί μόνον με την υποβολή των οικονομικών προσφορών άρα και την ουσιαστική συμμετοχή στο διαγωνισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v