Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΠΡΟ: Διαμονή συνολικού μερίσματος 0,48 ευρώ

Την διανομή συνολικού μερίσματος 0,48 ευρώ για το 2007, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γ.Σ της Eurobank Properties που συνήλθε στις 13 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η εταιρία έχει καταβάλλει προμέρισμα 0,32 ευρώ και υπολείπεται η καταβολή ακόμα 0,16 ευρώ ανά μετοχή, η αποκοπή του οποίου ορίσθηκε για τις 18/3/08.

ΕΥΠΡΟ: Διαμονή συνολικού μερίσματος 0,48 ευρώ
Την διανομή συνολικού μερίσματος 0,48 ευρώ ανά μετοχή για το 2007, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Γ.Σ της Eurobank Properties που πραγματοποιήθηκε την 13η Μαρτίου 2008 με απαρτία 74,58%.

Ειδικότερα, η εταιρία θα διανείμει επιπλέον μέρισμα 0,16 ευρώ, καθώς έχει δοθεί προμέρισμα, η καταβολή του οποίου άρχισε στις 15 Νοεμβρίου 2007 και ανέρχεται σε 0,32 ευρώ ανά μετοχή

Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρίας μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χ.Α. στις 17 Μαρτίου 2008.

Κατά συνέπεια από την Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008, η μετοχή θα διαπραγματεύεται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσης 2007.

Το μέρισμα θα αρχίσει να καταβάλλεται από τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2008, μέσω της πληρώτριας Τράπεζας EFG Eurobank Ergasias.

Αναλυτικότερα, η γ.σ. της Eurobank Properties ενέκρινε την έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της χρήσεως 2007, τη διανομή κερδών ύψους 266,5 χιλ. ευρώ σε μέλη του Δ.Σ. και του προσωπικού της εταιρίας (εκ των οποίων ποσό 180 χιλ. ευρώ θα διανεμηθεί σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου) και την καταβολή μερίσματος 17.568 χιλ. ευρώ.

Η γ.σ. ενέκρινε τον ορισμό του κ. Ηλία Ζιώγα ως τακτικού ορκωτού εκτιμητή και του κ. Ιωάννη Αλεξόπουλου του Σωτηρίου ως αναπληρωτή ορκωτού εκτιμητή για την εταιρία για τη χρήση 2008.

Ακόμα εγκρίθηκε η αύξηση του ανώτατου αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου από επτά (7) σε εννέα (9).

Εγκρίθηκε, η εκλογή νέου 7μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, η θητεία του οποίου λήγει με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου από την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα συνέλθει εντός του έτους 2011, και τον καθορισμό των κ.κ. Σπυρίδωνα Μακρυδάκη και Δημητρίου Σερμπέτη ως ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών Δ.Σ.

Τέλος, εγκρίθηκε η παροχή εξουσίας για 5 έτη στο Διοικητικό Συμβούλιο, για τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του προσωπικού της εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, καθώς και σε άλλα πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες σε σταθερή βάση.

Η γ.σ. δεν έλαβε χώρα συζήτηση και λήψη απόφασης επί του 5ου θέματος της ημερήσιας διάταξης, λόγω του ότι η εταιρία δε θα προχωρήσει στην παρούσα φάση στην απόκτηση των ακινήτων για την οποία ήταν απαραίτητη η έγκριση της Γενικής Συνέλευσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Properties, σε συνεδρίασή του της 13ης Μαρτίου 2008, αποφάσισε την συγκρότησή του σε σώμα και τον καθορισμό εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών, ως εξής:

1. Νικόλαος Α. Μπέρτσος, μη εκτελεστικό μέλος (Πρόεδρος)

2. Γεώργιος Παπαγεωργίου, μη εκτελεστικό μέλος (Αντιπρόεδρος)

3. Νικόλαος Γαλέτας, εκτελεστικό μέλος

4. Αριστοτέλης Καρυτινός, εκτελεστικό μέλος

5. Σπυρίδων Μακρυδάκης, μη εκτελεστικό μέλος

6. Δημήτριος Σερμπέτης, μη εκτελεστικό μέλος

7. Γεώργιος Χρυσικός, εκτελεστικό μέλος

---Παρουσίαση της εταιρίας στη ΓΣ

Η δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας για τους μετόχους αποτελεί το θεμελιώδη στόχο της Eurobank Properties όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της εταιρίας στην Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων.

Στη στρατηγική της εταιρίας περιλαμβάνεται η απόκτηση γραφείων και βιομηχανικών χώρων υψηλου προφίλ σε τοποθεσίες υψηλής εμπορικότητας στην Ελλάδα αλλά και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Σκοπός αποτελεί επίσης η αύξηση των ταμειακών ροών της εταιρίας και η βελτίωση της αξίας του χαρτοφυλακίου της.

* H πλήρης παρουσίαση της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ στην Τακτική Γενική Συνέλευση Μετόχων δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v