Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παναγιωτάκης: Προτείνω συνεργασία της ΔΕΗ με ιδιώτες για δύο νέες μονάδες

Ανέφικτοι οι στόχοι για μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ, τονίζει ο επικεφαλής της Επιχείρησης. Πρόταση για κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων σε Αμύνταιο και Αγ. Δημήτριο από κοινού με ιδιώτες. Θα ενισχύσουμε τα μέτρα για εισπραξιμότητα των λογαριασμών.

Παναγιωτάκης: Προτείνω συνεργασία της ΔΕΗ με ιδιώτες για δύο νέες μονάδες

Αποστάσεις από τα μέτρα που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους θεσμούς για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού κρατάει ο επικεφαλής της ΔΕΗ, Μανόλης Παναγιωτάκης, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, κρίνοντας ότι οι στόχοι που τίθενται για τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ είναι ανέφικτοι, ενώ η πώληση λιγνιτικών μονάδων χωρίς μέτρα στήριξης της λιγνιτικής παραγωγής θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ΔΕΗ αλλά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ο κ. Παναγιωτάκης, που και στο παρελθόν έχει εκφράσει δημόσια τη διαφωνία του με το μέτρο των ΝΟΜΕ (δημοπρασίες ενέργειας) για τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ, επανέρχεται και διατυπώνει πρόταση για την κατασκευή δύο νέων λιγνιτικών μονάδων, μία στο Αμύνταιο ισχύος 300 MW και μία στον Αγ. Δημήτριο ισχύος 450-500 MW από κοινού με ιδιώτες, κατά το πρότυπα της συνεργασίας με την κινεζική CMEC για τη μονάδα Μελίτη ΙΙ.

«Η πρότασή μας είναι ριζική, δεν είναι εναλλακτική, δεν είναι plan τονίζει ο κ. Παναγιωτάκης, ενώ στην ερώτηση γιατί δεν την κατέθεσε στις διαπραγματεύσεις, απαντά «δεν κάναμε εμείς τις διαπραγματεύσεις».

Ο ίδιος αναγνωρίζει το μείζον πρόβλημα ρευστότητας της ΔΕΗ, αλλά δηλώνει αισιόδοξος. «Θα πάρουμε μια ανάσα περίπου 600 εκατ. ευρώ από το τίμημα του ΑΔΜΗΕ και θα ενισχύσουμε τα μέτρα για τη βελτίωση της εισπραξιμότητας» τονίζει, προαναγγέλλοντας την πρόσληψη συμβούλων για να συνδράμουν στην είσπραξη των ανεξόφλητων οφειλών αλλά και στοχευμένες αποκοπές ρεύματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v