Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Σύμβαση ύψους $17 εκατ. στην Ιορδανία

Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα στην Ιορδανία ανέλαβε η INTRACOM IT Services. Η σύμβαση ύψους $ 17 εκατ. αφορά στην παροχή και υλοποίηση του συστήματος κεντρικής διαχείρισης των οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών της Ιορδανίας.

Intracom: Σύμβαση ύψους $17 εκατ. στην Ιορδανία
Ένα από τα μεγαλύτερα έργα πληροφορικής του δημόσιου τομέα στην Ιορδανία ανέλαβε η INTRACOM IT Services.

Η σύμβαση ύψους $ 17 εκατ. αφορά στην παροχή και υλοποίηση του συστήματος κεντρικής διαχείρισης των οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών της Ιορδανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Intracom, ”η λαμπρή τελετή υπογραφής της σύμβασης πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργού Οικονομικών της Ιορδανίας, στο Αμμάν, το προηγούμενο Σάββατο”.

Το έργο, διάρκειας 3 ετών, ανατέθηκε στην INTRACOM IT Services μετά από διεθνή διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν κορυφαίες εταιρείες του κλάδου.

Η Α.Ε. Υπουργός Οικονομικών της Ιορδανίας Dr. Hamed Kasasbeh τόνισε ότι ”η υπογραφή της συμφωνίας είναι ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη μιας ενιαίας πλατφόρμας για τη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών. Αποτελεί δε τον κυριότερο πυλώνα της κυβερνητικής ατζέντας για τη μεταρρύθμιση και τη διαχείριση αλλαγών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα”.

Ο κ. Νικόλαος Λαμπρούκος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM IT Services, δήλωσε: ”Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη της Κυβέρνησης της Ιορδανίας. Η ανάληψη ενός τέτοιου κομβικού έργου για τη δημόσια διοίκηση αναδεικνύει τη μοναδική τεχνογνωσία της εταιρείας μας σε λύσεις government financials και e-government γενικότερα. Παράλληλα, ενισχύει τη διεθνή μας ανάπτυξη, η οποία αποτελεί κεντρική στρατηγική μας επιλογή. Η επιτυχής υλοποίηση του έργου θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την περαιτέρω δραστηριοποίηση μας στον Αραβικό κόσμο”.

Η INTRACOM IT Services, μέσω της θυγατρικής INTRACOM Jordan, θα παράσχει ολοκληρωμένη λύση που θα περιλαμβάνει την ανάπτυξη λογισμικού εφαρμογών, την εγκατάσταση υποδομών και δικτύου, την εκπαίδευση, την υποστήριξη και τη συντήρηση, αξιοποιώντας υπηρεσίες και προϊόντα των ORACLE, IBM, CISCO και EMC.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί πιλοτικά στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Διεύθυνση Γενικού Προϋπολογισμού, στο Υπουργείο Εκπαίδευσης, στο Υπουργείο Υγείας και στο περιφερειακό οικονομικό κέντρο της Ακάμπα και μετά το πέρας των απαραίτητων ελέγχων και δοκιμών στις παραπάνω τοποθεσίες, θα εγκατασταθεί σε ακόμα 30 υπουργεία / διευθύνσεις, καθώς και σε 15 περιφερειακά οικονομικά κέντρα της Ιορδανίας.

Το σύστημα κεντρικής διαχείρισης οικονομικών θα παρέχει την απαραίτητη πληροφόρηση και τα εργαλεία για την αποτελεσματική παρακολούθηση των χρηματικών διαθεσίμων του κράτους, την κατανομή των κονδυλίων και τη λογιστική παρακολούθηση της ανάλωσης του προϋπολογισμού, ενώ ταυτόχρονα θα υποστηρίζει τους στόχους του κυβερνητικού προγράμματος οικονομικής μεταρρύθμισης της Ιορδανίας, παρέχοντας μεγαλύτερη διαφάνεια στις διαδικασίες κατάρτισης του προϋπολογισμού και ευθυγραμμίζοντας τις αποφάσεις για τον προϋπολογισμό με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη συνδρομή της USAID, η οποία θα χρηματοδοτήσει την τεχνική υποστήριξη και θα παράσχει το Γραφείο Διοίκησης Έργου (Project Management Office).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v