Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσίαση του Ομίλου Φουρλή σε Ημερίδα

Στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια προσβλέπει η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, ενώ ”τρέχουν” οι διαδικασίες συγχώνευσής Ράδιο Αθήναι με Κωτσόβολο, επισήμανε μεταξύ άλλων η διοίκηση του ομίλου κατά την διάρκεια ημερίδας.

Παρουσίαση του Ομίλου Φουρλή σε Ημερίδα
Στην κατάκτηση ηγετικής θέσης στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια μέσα σε αυστηρά πλαίσια επιχειρηματικής δεοντολογίας προσβλέπει η διοίκηση του ομίλου Φουρλή, όπως επισήμαναν μεταξύ άλλων ο οικονομικός διευθυντής και ο corporate treasurer του ομίλου, κ.κ. Γιάννης Κολίτσης και Γιώργος Αλεβίζος αντίστοιχα, κατά την διάρκεια της έβδομης ”Επενδυτικής Ημερίδας Χρήμα” που πραγματοποιήθηκε στις 25/9/2002 στα Ιωάννινα.

Για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου, όπως ανέφεραν οι ομιλούντες δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων που διαθέτει ο όμιλος στον χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου, καθώς και των εταιριών υποστηρικτικού χαρακτήρα (πληροφορική, χρηματοοικονομικά).

Σημειώθηκε ότι η Fourlis Συμμετοχών είναι η μητρική εταιρία του ομίλου που έχει εισαχθεί στο ΧΑΑ από το 1988 και ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό όμιλο διαρκών καταναλωτικών αγαθών στην Ελλάδα. Σε ότι αφορά την Fourlis Trade τονίστηκε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία εισαγωγής και εμπορίας ηλεκτρικών συσκευών, η οποία παράλληλα δραστηριοποιείται και στη βιομηχανική παραγωγή απορροφητήρων.

Στα θετικά στοιχεία της εταιρίας προσμετρήθηκαν οι αποκλειστικές αντιπροσωπείες (General Electric, Ariston, Korting, Telefunken, Samsung, Gorenje, RCA, ASKO κ.λπ.), η εξειδίκευση στο marketing, η πώληση διαρκών καταναλωτικών προϊόντων, καθώς και η παροχή υψηλού επιπέδου service μετά την πώληση.

Όσον αφορά στην euroELECTRONICS επισημάνθηκε ότι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς και εμπόρους συστημάτων αυτοματισμού γραφείου, πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και αντιπροσωπεύει κατ’ αποκλειστικότητα διεθνώς καταξιωμένους οίκους (Samsung, Develop κ.λπ.).

Αναφορικά με την Kωτσόβολος τονίστηκε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών οικιακών συσκευών καθώς και το γεγονός ότι διαθέτει μεγάλη ποικιλία προϊόντων και εξειδικευμένα τμήματα για κάθε κατηγορία προϊόντων, ενώ για τη Ράδιο Αθήναι σημειώθηκε ότι είναι η τρίτη μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Ελλάδα και ότι την περίοδο αυτή ”τρέχουν” οι διαδικασίες συγχώνευσής της με τον Κωτσόβολο.

Σχετικά με την One Way η διοίκηση ανέφερε ότι είναι το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων λιανικής, εξειδικευμένων στα είδη πληροφορικής και κινητής τηλεφωνίας, ενώ επιπλέον έγινε εκτενής αναφορά στην electrocity η οποία θεωρείται η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Τσεχία, καθώς διαθέτει 13 καταστήματα (τέσσερα επιπλέον καταστήματα θα ανοίξουν στην Τσεχία μέσα στο Σεπτέμβριο και μέχρι το τέλος του 2002 θα ανοίξει και το πρώτο κατάστημα στη Σλοβακία).

Επιπλέον, η διοίκηση αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της μεγαλύτερης αλυσίδας επίπλων και οικιακού εξοπλισμού σε παγκόσμια κλίμακα, ΙΚΕΑ, που έχει αναλάβει η εταιρία House Market. Το πρώτο υπερκατάστημα 22.000 τ.μ. άνοιξε τον Οκτώβριο του 2001 στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα λειτουργήσουν δύο ακόμη στην Αθήνα τα επόμενα τρία χρόνια.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση και στις άλλες εταιρίες του ομίλου. Σε ότι αφορά την Intersport σημειώθηκε ότι είναι η μεγαλύτερη πολυεθνική αλυσίδα αθλητικών ειδών, με περισσότερα από 4.300 καταστήματα σε 25 χώρες. Η εταιρία διαθέτει ήδη 14 καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα και προγραμματίζει τη λειτουργία 40 καταστημάτων πανελλαδικά πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αναφορικά με τις τρεις εταιρίες Genco Bulgaria, Genco Czech Republic και Genco Romania σημειώθηκε ότι δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή και διανομή ηλεκτρικών οικιακών συσκευών και άλλων διαρκών καταναλωτικών προϊόντων, ενώ διαθέτουν την αποκλειστική αντιπροσωπεία διεθνών οίκων, καθώς και εκτεταμένο δίκτυο marketing και πωλήσεων.

Για την Εlectroline τονίστηκε ότι είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης και από τους κύριους εισαγωγείς ηλεκτρικών οικιακών συσκευών στην Κύπρο, ενώ σε ότι αφορά την Intarget επισημάνθηκε ότι δημιουργεί και προωθεί εξειδικευμένα πληροφοριακά συστήματα τραπεζικής, χρηματοοικονομικής και εμπορίου μέσω Internet, ενώ προσφέρει και υπηρεσίες διαχείρισης ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σχετικά με την ΑΤC αναφέρθηκε ότι δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και στην ανάπτυξη συστημάτων και υπηρεσιών πληροφορικής, εφαρμογές Internet και ERP (EPICOR SC VAR), e-business, S/W, συστήματα πολυμέσων, καθώς και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών πληροφορικής. Στο πλαίσιο της παρουσίασης για την Speedex σημειώθηκε ότι κατέχει ηγετική θέση στην αγορά υπηρεσιών ταχυμεταφορών, ενώ διαθέτει την αποκλειστική αντιπροσώπευση των Federal Express (FED-EX) και General Parcel στην Ελλάδα.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι ο όμιλος Φουρλή, σε συνεργασία με την τράπεζα Cetelem (θυγατρική του ομίλου BNP - Paribas), δημιούργησε μια νέα προνομιακή κάρτα, τη Money Box.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v