Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Ναυαγεί το deal με DS Construction (upd)

Σε ναυάγιο οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία μεταξύ της ΑΕΓΕΚ, των πιστωτριών τραπεζών της και του ινδικού κατασκευαστικού ομίλου DS Construction για την απόκτηση του κατασκευαστικού βραχίονα της ΑΕΓΕΚ από τον ινδικό όμιλο.

ΑΕΓΕΚ: Ναυαγεί το deal με DS Construction (upd)
του Χρήστου Κίτσιου

Σε ναυάγιο οδηγείται, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία μεταξύ της ΑΕΓΕΚ, των πιστωτριών τραπεζών της και του ινδικού κατασκευαστικού ομίλου DS Construction για την απόκτηση του κατασκευαστικού βραχίονα της ΑΕΓΕΚ από τον ινδικό όμιλο.

Η DS δεν έστειλε ποτέ την προκαταβολή που είχε συμφωνηθεί (ύψους 10 εκατ. ευρώ) έναντι της συμμετοχής της στην αύξηση κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ και σύμφωνα με τις τράπεζες οι συζητήσεις έχουν σχεδόν παγώσει.

Περίπτωση ναυαγίου με την DSC επαναφέρει τα σενάρια παλαιότερων ενδιαφερομένων, μεταξύ των οποίων και του ομίλου Άκτωρ.

Με δεδομένο ότι η προεργασία για την υλοποίηση της συμφωνίας με την DS Construction έχει ξεκινήσει κι έχουν εγκριθεί τα ενημερωτικά της διπλής αύξησης κεφαλαίου σε ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική (πρώην Εδαφοστατική) 70 εκατ. ευρώ και 80 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, οι εξελίξεις για την ανεύρεση άλλου ενδιαφερομένου θα πρέπει να τρέξουν άμεσα.

Οι τραπεζίτες εμφανίζονται αισιόδοξοι λόγω της σημαντικής ενίσχυσης του ανεκτέλεστου συμβάσεων της ΑΕΓΕΚ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να προχωρήσει ανεξάρτητα από το ναυάγιο με την DSC η πώληση της Αστακός Terminal σε πιστώτριες τράπεζες έναντι 125 εκατ. ευρώ.

Η απάντηση της ΑΕΓΕΚ

Από την πλευρά της η ΑΕΓΕΚ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του χρηματιστηρίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι η από 31.10.2007 επενδυτική συμφωνία με την εταιρία DSC, ”εξακολουθεί ισχύουσα χωρίς να έχει καταγγελθεί από κανένα από τα συμβαλλόμενα μέρη”, καθώς και ότι ”στο πλαίσιο της προαναφερθείσας από 31.10.2007 επενδυτικής συμφωνίας δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη ούτε και έχει συμφωνηθεί με τη DSC, η εκ μέρους της προκαταβολή οποιουδήποτε ποσού έναντι της συμμετοχής της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, η οποία συμμετοχή θα πραγματοποιηθεί άπαξ κατά το χρόνο ολοκλήρωσης της εν λόγω διαδικασίας”.

Επίσης, κατά την ανακοίνωση της ΑΕΓΕΚ, ”δεν είναι σωστή η πληροφόρηση ότι έχουν εγκριθεί τα ”ενημερωτικά της διπλής αύξησης κεφαλαίου σε ΑΕΓΕΚ και ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. (πρώην ΕΔΑΦΟΣΤΑΤΙΚΗ) 70 εκατ. ευρώ και 80 εκατ. ευρώ αντίστοιχα”. Η εταιρία έχει καταρτίσει και διαθέσει στο επενδυτικό κοινό μόνον το Πληροφοριακό Σημείωμα αναφορικά με την απόσχιση του κατασκευαστικού κλάδου και τη μεταβολή δραστηριότητας της, ενώ το σχετικό Ενημερωτικό Δελτίο (το οποίο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, είναι αναγκαίο μόνο για την αύξηση του κεφαλαίου της ΑΕΓΕΚ και την εισαγωγή των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την εν λόγω αύξηση στο ΧΑ) πρόκειται να υποβληθεί προς έλεγχο στις αρμόδιες αρχές εντός του επομένου διαστήματος”.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v