Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Egyptair: Ανοιγμα στην ελληνική αγορά

Αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, νέο αεροσκάφος Boeing 737-800 στη γραμμή Αθήνας-Καΐρου και μελλοντικές επενδύσεις για την Egyptair. Τι δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας.

Egyptair: Ανοιγμα στην ελληνική αγορά
  • Της Ηρώς Κουνάδη

Τα σχέδια του εθνικού αερομεταφορέα της Αιγύπτου για περαιτέρω άνοιγμα στην ελληνική αγορά παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Egyptair, Sherif Ezzat Helmy Badrous, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Κάιρο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παρέλαβε πρόσφατα το δεύτερο αεροσκάφος 737-800 Next Generation από την Boeing, το οποίο αναμένεται να δρομολογηθεί στη γραμμή Αθήνα-Κάιρο από τον Ιούνιο του 2017. Μέχρι, δε, το τέλος το 2021, η Egyptair, μέλος της Star Alliance, στοχεύει να αυξήσει τον στόλο της σε 83 αεροσκάφη, από 49 που είναι σήμερα.

Στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 864 εκατ. δολαρίων με την Boeing, μάλιστα, θα προστεθούν σταδιακά στον στόλο εννέα αεροσκάφη 737-800.

Η Egyptair αυξάνει, επίσης, τη συχνότητα των δρομολογίων που συνδέουν την Αθήνα με το Κάιρο σε δύο την ημέρα, και εκείνων που συνδέουν την Αθήνα με την Αλεξάνδρεια σε δύο την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου, η Egyptair μεταφέρει στην Ελλάδα περί τις 100.000 επιβάτες τον χρόνο, και ενισχύει την ελληνική οικονομία με περισσότερα από 3,7 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Σχετικά με την Egyptair

Ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου ιδρύθηκε το 1932 κι είναι ο πρώτος στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Είναι η 7η αεροπορική εταιρεία που έγινε μέλος στην Ένωση Διεθνών Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ). Μέλος της Star Alliance από τον Ιούλιο του 2008, μεταφέρει περισσότερους από 9 εκατομμύρια επιβάτες σε όλο τον κόσμο.

Για τους επιβάτες όλων των πτήσεων, η εταιρεία προσφέρει:

- Σε όσους θα διανυκτερεύσουν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων.

- Σε όσους παραμείνουν από έξι έως δέκα ώρες στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεάν ξενάγηση στο Κάιρο, στον Νείλο και στις Πυραμίδες (στην περίπτωση που η επίσκεψη πραγματοποιηθεί εκτός ωραρίου λειτουργίας, παρέχεται δωρεάν γεύμα με θέα τον χώρο των Πυραμίδων).

- Το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η καθεμία).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v