Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Teledome: Αίτημα συνδιαλλαγής προς ΟΤΕ

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ανακοίνωση αιτήματος συνδιαλλαγής από την πλευρά της Τeledome προς τον ΟΤΕ και τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να γίνει διακανονισμός των χρεών της.

Teledome: Αίτημα συνδιαλλαγής προς ΟΤΕ
Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για ανακοίνωση αιτήματος συνδιαλλαγής από την πλευρά της Τeledome προς τον ΟΤΕ και τα τραπεζικά ιδρύματα, προκειμένου να γίνει διακανονισμός των χρεών της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Teledome κάνει χρήση του άρθρου 99 του νόμου 3588/07 του Πτωχευτικού Κώδικα, ώστε να διευθετήσει το ύψος των υποχρεώσεων προς τους πιστωτές της οι οποίες ξεπερνούν τα 21 εκατ ευρώ, με το μεγαλύτερο ποσοστό να οφείλεται στον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί σε δύο εβδομάδες στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και σε περίπτωση που γίνει δεκτή η αίτηση, η εταιρεία θα υποχρεούται να καλύπτει τις οφειλές σε διάστημα δύο ετών.

Να σημειωθεί ότι η Intracom Holdings κατέχει το 40% της Teledome και σκόπευε αρχικά να εξαγοράσει το 100% ώστε να προχωρήσει στη συγχώνευση των δύο επιχειρήσεις. Διαδικασία η οποία ακυρώθηκε από την Intracom Holdings.

Αίτηση συνδιαλλαγής

Πρόκειται για ένα συνδυασμό συμβατικής ελευθερίας οφειλέτη και πιστωτών και συλλογική διαδικασία σε δικαστικό πλαίσιο. Τα δεδομένα που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι δεν πρέπει ο οφειλέτης να περιέλθει σε κατάσταση παύσης πληρωμών και δεν διαρκεί περισσότερο από μια διετία.

Από το δικαστήριο θα οριστεί πραγματογνώμονα για να διαπιστώσει οικονομική κατάσταση και να συντάξει έκθεση που να πιστοποιεί τη νομιμότητα-σκοπιμότητα (αποφυγή κατάχρησης για να καθυστερήσει η πτώχευση).

Το δικαστήριο ενδέχεται να απορρίψει τη συμφωνία όταν η διάρκεια αποπληρωμής των οφειλών είναι μεγαλύτερη από δύο χρόνια, γίνει παύση πληρωμών, η συμφωνία δεν εξασφαλίζει βιωσιμότητα του οφειλέτη μακροπρόθεσμα και θίγονται τα συμφέροντα αυτών που συμμετέχουν στη συμφωνία.

Σε αντίθετη περίπτωση παύουν οι απαγορεύσεις και οι περιορισμοί στον οφειλέτη και αναστέλλονται οι παραγραφές απαιτήσεων. Η συμφωνία λύεται όταν εκπνεύσει η 2ετία ή τίθεται θέμα υπαγωγής σε διαδικασία πτώχευσης, αλλά και όταν ο οφειλέτης δεν θέλει ή δεν μπορεί να τηρήσει τη συνδιαλλαγή.

H.N

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v