Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπαράζ επενδύσεων από την Intercontinental ΑΕΕΑΠ

Τι δήλωσε η διοίκηση της εισηγμένης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης. Στόχος η απόκτηση είκοσι επιπλέον ακινήτων φέτος. Συνεχίζεται η πολιτική απεξάρτησης από τις μισθώσεις της Alpha Bank.

Μπαράζ επενδύσεων από την Intercontinental ΑΕΕΑΠ

Μπαράζ νέων επενδύσεων σε ποιοτικά ακίνητα, με αξιόπιστους ενοικιαστές και υψηλές αποδόσεις (yields) προγραμματίζει η International-Intercontinental ΑΕΕΑΠ, όπως ανέφερε η διοίκηση της εισηγμένης, στο πλαίσιο της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της την Παρασκευή.

Ήδη, η ICI κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 απέκτησε τρία ακίνητα, επιφάνειας 5.280 τ.μ. έναντι 7 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο πρώτο φετινό τρίμηνο αγόρασε άλλα τέσσερα ακίνητα, συνολικής επιφάνειας 7.170 τ.μ. έναντι επίσης 7 εκατ. ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρυσι τα αγορασθέντα ακίνητα αποκτήθηκαν κάτω από τα 1.300 ευρώ ανά τ.μ. και φέτος χαμηλότερα από τα 1.125 ευρώ ανά τ.μ.

«Σχεδιάζουμε επενδύσεις άλλων 20 εκατ. ευρώ μέσα στο έτος, μέσα από ένα σύνολο ακινήτων τα οποία μας ενδιαφέρουν και βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Μάριος Αποστολίνας.

Η χρηματοδότηση αυτών των κινήσεων μπορεί να γίνει από την ίδια την εταιρεία (θετικό καθαρό ταμείο στο τέλος του 2016, διαθέσιμα 33 εκατ. ευρώ και δείκτης δανείων προς ενεργητικό στο 29%), ενώ παράλληλα η ICI έχει προσυμφωνήσει και τη σύναψη κοινού ομολογιακού δανείου (θα ληφθεί μόνο αν το χρειαστεί η εταιρεία) ύψους 2,88 εκατ. ευρώ και διάρκειας 14 ετών.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της εταιρείας αναμένει για φέτος αύξηση του κύκλου εργασιών από τα 4,7 στα 5,7 εκατ. ευρώ, καθώς τα αποτελέσματα του 2017 θα ενισχυθούν τόσο από τις περυσινές (είχαν γίνει κατά τους τελευταίους μήνες του έτους), όσο και από τις φετινές επενδύσεις.

Ο κ. Αποστολίνας αναφέρθηκε επίσης και στη διανομή μερίσματος 0,28 ευρώ ανά μετοχή (μερισματική απόδοση 5,15%) που αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων: «Το θεσμικό πλαίσιο υποχρεώνει τις ΑΕΕΑΠ να διανέμουν ως μέρισμα τουλάχιστον το 50% των λειτουργικών τους κερδών. Στο καταστατικό της ICI έχουμε θέσει ως ελάχιστο όριο το 75%, πλην όμως η πρόταση του ΔΣ ήταν να μοιραστεί το σύνολο των αποτελεσμάτων μας. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι περυσινές επενδύσεις δεν πρόλαβαν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα του 2016, θέλω να πιστεύω ότι ένα τέτοιο μέρισμα θα μπορούσε να είναι λίγο έως πολύ διατηρήσιμο».

Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία που αναφέρθηκαν από τη διοίκηση της ICI ή ψηφίστηκαν την τακτική γενική συνέλευση ήταν:

• Η σταδιακή ποσοστιαία απεξάρτηση του χαρτοφυλακίου της εταιρείας από τον μεγαλύτερο ενοικιαστή των ακινήτων της (Alpha Bank) μέσα από υπενοικιάσεις ακινήτων και την απόκτηση νέων ακινήτων.

• Η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών, με εύρος τιμών από 2 έως και 6,44 ευρώ (εσωτερική αξία της εισηγμένης στις 31/12/2016).

• Η ένταξη στο Δ.Σ. του γνωστού χρηματιστή Τζουζέπε Τζιάνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v