Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass:Έμφαση σε Ρωσία, Ρουμανία και Iνδία

Σε Ρωσία, Ρουμανία και Ινδία θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που πρόκειται να επενδύσει φέτος η Frigoglass. Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική εξάπλωση της εταιρίας σε μια νέα αγορά, πληροφορίες τη θέλουν να βολιδοσκοπεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε Ασία, Ωκεανία, Μέση Ανατολή και Αμερική.

Frigoglass:Έμφαση σε Ρωσία, Ρουμανία και Iνδία
Σε Ρωσία, Ρουμανία και Ινδία θα κατευθυνθεί το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που πρόκειται να επενδύσει φέτος η Frigoglass, επενδύσεις οι οποίες είναι αισθητά λιγότερες από αυτές που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς.

Την ίδια ώρα στρατηγικός στόχος της εταιρίας παραμένει η γεωγραφική εξάπλωσή της σε μια νέα αγορά, είτε μέσω εξαγοράς είτε μέσω Greenfield ανάπτυξης.

Ειδικότερα, από τις επενδύσεις ύψους 27 - 29 εκατ. ευρώ που έχει προγραμματίσει για τη φετινή χρονιά η Frigoglass, περί τα 20 - 21 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στον κλάδο της επαγγελματικής ψύξης σε Ρωσία, Ρουμανία και Ινδία, ενώ 7 - 8 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τις δραστηριότητές της στη Νιγηρία.

Σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική εξάπλωση της εταιρίας σε μια νέα αγορά, πληροφορίες τη θέλουν να βολιδοσκοπεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε Ασία, Ωκεανία, Μέση Ανατολή και Αμερική.

Η επέκταση σε μία από αυτές τις γεωγραφικές περιοχές θα γίνει είτε με εξαγορά είτε μέσω Greenfield ανάπτυξης, ενώ από τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την επέκταση αυτή η εταιρία δεν αποκλείεται να προβεί στη σύναψη κάποιου δανείου.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς η Frigoglass πραγματοποίησε επενδύσεις σε σχέδια και υποδομές για μελλοντική ανάπτυξη, με κεφαλαιακές δαπάνες που ανήλθαν σε 54,6 εκατ. ευρώ.

Τα κυριότερα έργα του προγράμματος ήταν η ανακατασκευή του κλιβάνου υαλουργίας της Νιγηρίας (22,5 εκατ. ευρώ) που αφορά στον κλάδο γυαλιού, ενώ οι κυριότερες δαπάνες του κλάδου ψύξης αφορούσαν στην Κίνα (δαπάνη 11 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία εργοστασίου Greenfield), στη Ρωσία (9,8 εκατ. ευρώ), στη Ρουμανία (2,5 εκατ. ευρώ) και στην Ινδία (1,6 εκατ. ευρώ).

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των δαπανών πραγματοποιήθηκε το τέταρτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών της μεγεθών για την τρέχουσα χρήση, η διοίκηση της εταιρίας εκτιμά αύξηση των πωλήσεών της κατά 7% - 8%, του κέρδους προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) από 9% έως 11% και αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) 10% - 12%.

Αλεξ. Γκ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v