Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Medicon: Σύσταση θυγατρικής στην Κύπρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Medicon Hellas αποφάσισε τη σύσταση θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία Medicon International Holdings Limited, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και μετοχικό κεφάλαιο 300 χιλ. ευρώ, διαιρούμενο σε 3.000 μετοχές των 100 ευρώ..

Medicon: Σύσταση θυγατρικής στην Κύπρο
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Medicon Hellas αποφάσισε τη σύσταση θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία Medicon International Holdings Limited, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου και μετοχικό κεφάλαιο 300 χιλ. ευρώ, διαιρούμενο σε 3.000 μετοχές των 100 ευρώ..

Στους εταιρικούς σκοπούς περιλαμβάνονται: (α) η απόκτηση συμμετοχών (θυγατρικών) εταιρειών οποιασδήποτε νομικής μορφής στον κόσμο, (β) η ανάληψη της διοίκησης και διαχείρισης των θυγατρικών αυτών, (γ) η εισαγωγή, εμπορία και εξαγωγή πάσης φύσεως ιατρικών διαγνωστικών συσκευών, μηχανημάτων και των αντιδραστηρίων, αναλωσίμων και ανταλλακτικών τους, φαρμάκων, φαρμακευτικών σκευασμάτων, παραφαρμακευτικών προϊόντων, καλλυντικών προϊόντων και άλλως συναφών ειδών.

Σε εκτέλεση της αποφάσεως αυτής, η εταιρία υπέβαλε σχετική αίτηση προς τον Έφορο Εταιρειών Κύπρου, και την 29η Φεβρουαρίου 2008, πληροφορήθηκε ότι η αίτησή της έγινε αποδεκτή την 28η Φεβρουαρίου 2008 και την ίδια ημερομηνία συστάθηκε η κατά 100% θυγατρική της Medicon Hellas ”Medicon International Holdings Limited”, με αριθμό εγγραφής 224149 και καταχωρήθηκε στο Μητρώο Εταιρειών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κύπρου το καταστατικό της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της θυγατρικής αποτελείται από τους: (α) Χρυστάλλα Γιαλλούρου, (β) Κυριάκο Κυριάκου, (γ) Σταύρο Κτωρίδη, Κυπριακής Υπηκοότητας και (δ) Σπυρίδωνα Δημοτσάντο και (ε) Ευάγγελο Μπαλτζόγλου, Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Medicon Hellas. Γραμματέας της Εταιρείας ορίσθηκε η κα Χριστίνα Σαρρή, Κυπριακής Υπηκοότητας.

Εντός του αμέσως επομένου χρονικού διαστήματος αναμένεται η ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής της εταιρίας στις Κυπριακές Φορολογικές Αρχές και η κάλυψη και καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Η Medicon International Holdings Limited συστήθηκε με σκοπό να αναλάβει την επέκταση των δραστηριοτήτων της Medicon Hellas εκτός Ελλάδος, μέσω της δημιουργίας μίας ανεξάρτητης εταιρικής δομής προσαρμοσμένης στις ανάγκες της διεθνούς δραστηριοποίησης.

Η Κύπρος επελέγη ως έδρα της Medicon International Holdings Limited διότι (α) διατηρεί συμβάσεις αποφυγής διπλής φορολογίας με εξαιρετικά καλούς όρους με πολλές τρίτες χώρες και (β) εξετάζεται η επέκταση των δραστηριοτήτων της Medicon Hellas και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η Medicon International Holdings Limited θα προβεί στην ίδρυση θυγατρικής ή θυγατρικών εταιρειών σε τρίτες χώρες, οι οποίες θα αναλάβουν την προώθηση τόσο των προϊόντων που παράγει ή εμπορεύεται σήμερα η Medicon Hellas, όσο και άλλων συναφών με τις δραστηριότητες του Ομίλου προϊόντων στις τοπικές αγορές που θα επιλεγούν.

H Medicon Hellas θα ενημερώνει για κάθε απόφαση που θα λαμβάνεται από την Medicon International Holdings Limited για τη διεθνή δραστηριοποίηση της Medicon Hellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v