Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δήλωση Αλ. Μωραιτάκη για θέμα Γερμανός-Cosmote

Το θέμα της ύπαρξης ή μη χειραγώγησης ή σταθεροποίησης, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τονίζει ο Αλ. Μωραιτάκης αναφορικά με το θέμα της φερόμενης χειραγώγησης της μετοχής της εταιρίας Γερμανός.

Δήλωση Αλ. Μωραιτάκη για θέμα Γερμανός-Cosmote
Το θέμα της ύπαρξης ή μη χειραγώγησης ή σταθεροποίησης, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς τονίζει ο Αλ. Μωραιτάκης σε δήλωση αναφορικά με το θέμα της φερόμενης χειραγώγησης της μετοχής της εταιρίας Γερμανός.

Παράλληλα τονίζει πως κανείς εκτός από αυτούς που λαμβάνουν γνώση του πορίσματος και των πραγματικών περιστατικών, δεν μπορεί να έχει άποψη για αυτό το θέμα εκ των προτέρων και επί τη βάσει φημών

---Δήλωση Αλ. Μωραιτάκη για το θέμα Γερμανός-Cosmote

Σε σχέση με το θέμα της φερόμενης χειραγώγησης της μετοχής της εταιρίας Γερμανός που εξετάζονται από την Ε.Κ. και την Δικαιοσύνη με φερόμενη εμπλοκή τραπεζικής Χρηματιστηριακής, μη μέλος του ΣΜΕΧΑ, (που ενδέχεται να αμέλησε να ενημερώσει την Ε.Κ)., διευκρινίζονται σε πολλές ερωτήσεις δημοσιογράφων των τελευταίων ημερών, τα εξής:

1. Το θέμα της ύπαρξης ή μη χειραγώγησης ή σταθεροποίησης, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιο και τα μέλη του Δ.Σ. όπως και οι Υπηρεσίες της Ε.Κ. έχουν αποδεδειγμένη εντιμότητα και ευθυκρισία.

2. Κανείς εκτός από αυτούς που λαμβάνουν γνώση του πορίσματος και των πραγματικών περιστατικών, δεν μπορεί να έχει άποψη για αυτό το θέμα εκ των προτέρων και επί τη βάσει φημών.

3. Η κλήση σε απολογία κάθε νομικού ή φυσικού προσώπου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη πριν από την έκδοση οποιασδήποτε απόφασης. Μόνο μετά την κλήση σε απολογία από την Ε.Κ. των κατηγορουμένων και παραλαβή του απολογητικού υπομνήματος και των προφορικών διευκρινήσεων από την Ε.Κ. για αυτό το θέμα, μπορεί και πρέπει να ασχοληθεί το Δ.Σ. της Ε.Κ. και η τελική απόφαση του Δ.Σ. της Ε.Κ. με τα σχετικά συνημμένα έγγραφα να διαβιβαστεί προς τη Δικαιοσύνη.

4. Το γεγονός ότι η υπόθεση αφορά μια τραπεζική Χρηματιστηριακή που δεν είναι μέλος του ΣΜΕΧΑ, μας δίνει περισσότερα δικαιώματα να προασπίσουμε την νομιμότητα προς κάθε κατεύθυνση. Τα ίδια είχαμε δηλώσει τόσο στη Βουλή, όσο και με γραπτά υπομνήματα όταν συζητήθηκε ο ψηφισθείς νόμος 3340/2005.

5. Η υποχρέωση των ΑΧΕΠΕΥ για μαγνητοφώνηση σύμφωνα με το νόμο 3340/2005 περιορίζεται στην μαγνητοφώνηση εντολών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v