Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Πιστοποιητικό ασφάλειας για το ΞΥΣΤΟ

Το ”Πιστοποιητικό Ασφάλειας Συστημάτων Τυχερών Παιχνιδιών” απέσπασε η Στιγμιαίο Λαχείο (ΞΥΣΤΟ), του ομίλου Intralot, απο την Παγκόσμια Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών, ύστερα απο σχετικό έλεγχο.

Το ”Πιστοποιητικό Ασφάλειας Συστημάτων Τυχερών Παιχνιδιών” της WLA απέκτησε η Στιγμιαίο Λαχείο Α.Ε. (ΞΥΣΤΟ). Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, κατόπιν διενέργειας σχετικού ελέγχου από τον διεθνώς αναγνωρισμένο ανεξάρτητο και εξουσιοδοτημένο από την Παγκόσμια Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών (WLA), oίκο MacIvor Grant Ltd, η εταιρία απέσπασε το εν λόγο πιστοποιητικό.

Σημειώνεται, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου της Intralot, ότι η Στιγμιαίο Λαχείο είναι η 8η εταιρία παγκοσμίως που διαθέτει αυτό το πιστοποιητικό και επιπλέον, αποτελεί την πρώτη αμιγώς εταιρία λειτουργίας στιγμιαίου λαχείου που αποκτά τέτοιου είδους πιστοποίηση ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και πιστοποίηση κατά ISO 9001.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, η Στιγμιαίο Λαχείο (ΞΥΣΤΟ), θυγατρική του ομίλου Intralot, διαχειρίζεται το Στιγμιαίο Κρατικό Λαχείο από το 1993. Το 2001 οι ετήσιες πωλήσεις του ΞΥΣΤΟ έφτασαν τα 181,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της εταιρίας στη διεθνή αγορά των στιγμιαίων λαχείων.

Η εταιρία διαθέτει ολοκληρωμένο on-line πληροφοριακό σύστημα με ειδικό τερματικό εξοπλισμό που καταγράφει και παρακολουθεί τη διακίνηση του ΞΥΣΤΟ, επικυρώνει on-line τα κερδίζοντα λαχεία και παρέχει τη δυνατότητα για άμεση διαχείριση και έλεγχο από τον κρατικό φορέα και τους μηχανισμούς του.

Η πιστοποίηση απαιτεί την ικανοποίηση 93 διαφορετικών και ιδιαίτερα απαιτητικών κριτηρίων που καλύπτουν 13 τομείς λειτουργίας της εταιρίας, όπως την προστασία δεδομένων, τη διαχείριση ασφάλειας συστημάτων πληροφορικής, την ποιότητα της δικτύωσης, την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία των τηλεπικοινωνιών, τις διαδικασίες και πολιτικές που αφορούν στο προσωπικό της εταιρίας καθώς και τις πολιτικές και διαδικασίες εφαρμογής ασφάλειας, συστημάτων πρόσβασης, κλπ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η πιστοποίηση από τη WLA επιστεγάζει τη μακρά προσπάθεια, εμπειρία και τεχνογνωσία της εταιρίας στην ποιοτική λειτουργία του ΞΥΣΤΟ στην Ελλάδα, κάτω από καθεστώς συνεχών και ενδελεχών κρατικών ελέγχων, σημαντικών επενδύσεων και έντονου ανταγωνισμού.

Σημειώνεται ότι η απονομή του πιστοποιητικού έγινε στην Αθήνα από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Τυχερών Παιχνιδιών (WLA) κ. Reidar Nordby, την Γενική Γραμματέα κα. Yvonne Schnyder και τον Πρόεδρο της Eπιτροπής Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνου της WLA κ. Bent Eckberg στον Γενικό Διευθυντή της Στιγμιαίο Λαχείο κ. Φώτη Μαυρουδή.

Επιπλέον σημειώνεται ότι η WLA αναγνωρίζοντας την Στιγμιαίο Λαχείο ως έναν από τους πιο σημαντικούς φορείς της παγκόσμιας αγοράς στιγμιαίων λαχείων πρότεινε τη συμμετοχή της στην μόνιμη 11-μελή Επιτροπή Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνου. Η Παγκόσμια Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών αναμένει ότι η υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει η εταιρία στην άρτια και αξιόπιστη λειτουργία στιγμιαίων λαχείων θα συμβάλλει σημαντικά στο έργο της επιτροπής.

Σε ότι αφορά την Παγκόσμια Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών (WLA) απαρτίζεται από 140 Μέλη-Οργανισμούς τυχερών παιχνιδιών από 73 χώρες και με έσοδα που ξεπερνούν τα 97 δισ. δολάρια Η.Π.Α. Σκοπός της Ένωσης είναι να συμβάλλει στη δημιουργία ενιαίας πολιτικής διασφαλίζοντας τα οφέλη των Οργανισμών-Μελών της. Επιπλέον, εκτός της σημαντικής δραστηριότητας στον τομέα της πιστοποίησης ποιότητας, λειτουργεί και ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των μελών της, καθώς πραγματοποιεί διεθνή συνέδρια, εκθέσεις και επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν σε θέματα ζωτικής σημασίας για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v