ΟΛΠ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά συνδικαλιστών

Ασφαλιστικά μέτρα κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η διοίκηση του Οργανισμού.

ΟΛΠ: Ασφαλιστικά μέτρα κατά συνδικαλιστών
Ασφαλιστικά μέτρα κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων στον ΟΛΠ, Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών, κατέθεσε σήμερα στο Πρωτοδικείο Πειραιά, η διοίκηση του Οργανισμού, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Με την προσφυγή της στη Δικαιοσύνη η διοίκηση του ΟΛΠ αιτείται να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των λιμενεργατών, αφού όπως υποστηρίζει στην αίτηση της, έχουν επιφέρει εκτός από την εργασιακή αναστάτωση στο ΣΕΜΠΟ Νέου Ικονίου, και τεράστια οικονομική ζημιά στον οργανισμό.

Ο ΟΛΠ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη μετά την απόφαση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους - αποχή από υπερωρίες, εργασία Σαββατοκύριακων και 24ωρη απεργία στις 5 Μαρτίου - και το Μάρτιο.

Τα ασφαλιστικά μέτρα που ζητά η διοίκηση του ΟΛΠ θα συζητηθούν αύριο το μεσημέρι στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ για αύριο η ΟΜΥΛΕ έχει προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.

--- Η ανακοίνωση της ΟΜΥΛΕ

Η Διοίκηση του ΟΛΠ αντί να απαντήσει στα μεγάλα ερωτήματα για τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει το επιχειρούμενο ξεπούλημα για τους εργαζόμενους και την Εθνική Οικονομία προχώρησε σε απόπειρα ποινικοποίησης του ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Προσέφυγε στα δικαστήρια προκειμένου να κηρύξει τον αγώνα μας παράνομο και καταχρηστικό. Η εκδίκαση της προσφυγής θα πραγματοποιηθεί

Πέμπτη 28.2.2008 στις 12.30 μ.μ. στα δικαστήρια της οδού Σκουζέ.

Το Δ.Σ./ΟΜ.Υ.Λ.Ε. σε έκτακτη συνεδρίαση του την Τετάρτη 27.2.2008 αποφάσισε να καλέσει τους εργαζόμενους στον ΟΛΠ σε στάση εργασίας 11.30 π.μ. έως 15.00 μ.μ. προκειμένου να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση έξω από τον χώρο των δικαστηρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v