Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλαστικά Θράκης: ”Άνοιγμα” σε νέες αγορές

Νέες αγορές κατέκτησε ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης. Με όχημα τον κλάδο των γεωυφασμάτων, τα Πλαστικά Θράκης εισήλθαν δυναμικά στην αγορά της Μέσης Ανατολής, τώρα ξεκινά η Νέα Ζηλανδία, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και η αγορά του Μεξικού. Τα επενδυτικά σχέδια του ομίλου για τρέχον έτος.

Πλαστικά Θράκης: ”Άνοιγμα” σε νέες αγορές
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Νέες αγορές κατέκτησε ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης. Με όχημα τον κλάδο των γεωυφασμάτων, τα Πλαστικά Θράκης εισήλθαν δυναμικά στην αγορά της Μέσης Ανατολής, τώρα ξεκινά η Νέα Ζηλανδία, ενώ πρόσφατα προστέθηκε και η αγορά του Μεξικού.

Οι αγορές αυτές συμπεριλαμβάνονταν στους στόχους που είχαν τεθεί από τη διοίκηση του ομίλου από πέρυσι, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η ανάπτυξή του.

Επόμενες αγορές-στόχοι για τα γεωυφάσματα θεωρούνται η Αυστραλία και η Λατινική Αμερική, που αναμένεται να ανοίξουν εντός του έτους.

Από τον κλάδο των γεωυφασμάτων, εξάλλου, και συγκεκριμένα από τις δύο επενδύσεις στις ΗΠΑ ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης προσδοκά να ενισχύσει σημαντικά τον συνολικό κύκλο εργασιών του σε ετήσια βάση με ποσό της τάξης των 40 εκατ. δολαρίων, αρχής γενομένης από την τρέχουσα χρήση.

Πρόκειται για την επέκταση της παραγωγικής μονάδας της Thrace Linq, θυγατρικής του ομίλου των Πλαστικών Θράκης, με έδρα τη Νότια Καρολίνα, που εξαγόρασε τη Linq Industrial Fabrics τον περασμένο Μάιο.

Η επένδυση που ήδη έχει ξεκινήσει και αφορά σε νέες γραμμές παραγωγής για τα μη υφαντά γεωυφάσματα προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 5,7 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η Thrace Linq να αποτελέσει τον βασικό άξονα ανάπτυξης του ομίλου στον κλάδο των γεωυφασμάτων, ενώ η Lumite, το 50% της οποίας εξαγοράστηκε πέρυσι τον Ιούνιο από τη Synthetic Holdings Ltd., θα αναδειχθεί σε βραχίονα του εμπορικού δικτύου των αγροτικών υφασμάτων του ομίλου στην αμερικανική αγορά, αξιοποιώντας το εμπορικό της σήμα.

Από φέτος, επίσης, τίθεται σε πλήρη λειτουργία και η μονάδα της Ξάνθης με τη νέα γραμμή παραγωγής για τα μη υφαντά γεωυφάσματα, η οποία πρόκειται να δώσει 9.000 τόνους παραγωγής σε ετήσια βάση.

Τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου των Πλαστικών Θράκης εκτιμάται ότι θα είναι ενισχυμένα στην κλειόμενη χρήση και θα κινηθούν στις προβλέψεις που έχει διατυπώσει η διοίκησή του.

Έτσι, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών προβλέπεται να διαμορφωθεί σε 235 εκατ. ευρώ, έναντι 208 εκατ. ευρώ το 2006, με κέρδη EBITDA περί τα 27 εκατ. ευρώ, έναντι 24,8 εκατ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Αντίθετα, τα κέρδη μετά φόρων προβλέπεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με αυτά της χρήσης του 2006, ήτοι, περί τα 8 εκατ. ευρώ.

Για το 2008 ο όμιλος των Πλαστικών Θράκης σχεδιάζει επενδυτικό πρόγραμμα που προϋπολογίζεται περί τα 12 εκατ. ευρώ και αφορά στον κλάδο της άκαμπτης συσκευασίας και στον κλάδο των τεχνικών υφασμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v