Σφακιανάκης: «Βλέπει» φέτος επιστροφή στα κέρδη

Τον στόχο για επιστροφή σε θετικό προ φόρων αποτέλεσμα έχει θέσει για φέτος ο Όμιλος Σφακιανάκη. Διεργασίες για το ζήτημα των κεφαλαίων του.

Σφακιανάκης: «Βλέπει» φέτος επιστροφή στα κέρδη

«Φέτος, έχουμε στόχο να πάμε ακόμη καλύτερα από πέρυσι και αν δεν συμβεί κάποια απρόβλεπτη εξέλιξη, να σημειώσουμε κερδοφορία σε προ φόρων επίπεδο», δήλωσε η διοίκηση του ομίλου Σφακιανάκης, στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του.

Το βασικό θέμα της γενικής συνέλευσης ήταν η εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο η ΓΣ ανεβλήθη για την 30ή Μαρτίου, κατόπιν αιτήματος μετόχου που κατείχε ποσοστό ανώτερο του 5% της εισηγμένης (προκειμένου να μελετήσει εκτενέστερα το θέμα).

Ο όμιλος Σφακιανάκη στο εννεάμηνο του 2016 είχε ανακοινώσει αύξηση κύκλου εργασιών κατά 16,7% (στα 205,2 εκατ. ευρώ) και περιορισμό των ενοποιημένων ζημιών προ φόρων από τα 7,9 στα 3,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις λογιστικές καταστάσεις του πρώτου εξαμήνου, ο όμιλος εμφάνιζε θετικό EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), αλλά και θετικό EBIT (κέρδη προ φόρων και τόκων), το οποίο είχε διαμορφωθεί στα +2,3 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Σφακιανάκης, στο σύνολό της, η περυσινή χρονιά έκλεισε με βελτίωση οικονομικών επιδόσεων:

«Πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή του 2016, διευρύναμε τα μερίδιά μας στην αγορά και ήταν κερδοφόρα όλα τα business units» ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σε μια ευρύτερη αγορά που διατηρήθηκε σε περίπου σταθερά επίπεδα, με άνοδο στον τομέα των στόλων και υποχώρηση στο κομμάτι της λιανικής.

Σε ερώτηση του Euro2day.gr σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του κεφαλαιακού ζητήματος της εισηγμένης (αρνητικά ίδια κεφάλαια τόσο σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, όσο και σε επίπεδο ομίλου), η διοίκηση της Σφακιανάκης σημείωσε ότι υπάρχουν διεργασίες και πως περισσότερα πράγματα προτίθεται να ανακοινώσει στο πλαίσιο της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v