Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MIG-ΟΤΕ: Ανησυχίες McCreevy για το πλαφόν του 20%

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσει τυχόν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου στον ελληνικό νόμο που περιορίζει την ιδιωτική συμμετοχή στον ΟΤΕ στο 20%, επανέλαβε ο αρμόδιος επίτροπος, όπως αναφέρουν τα ”Νέα”.

MIG-ΟΤΕ: Ανησυχίες McCreevy για το πλαφόν του 20%
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διορθώσει τυχόν παραβιάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας περί ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίου στον ελληνικό νόμο που περιορίζει την ιδιωτική συμμετοχή στον ΟΤΕ στο 20%, επανέλαβε ο αρμόδιος επίτροπος, κ. Charlie McCreevy.

Σημειώνεται πως η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη νομοθέτηση της συμμετοχής στον ΟΤΕ μετά τη σταδιακή ενίσχυση του μεριδίου της Marfin Investment Group έως το 19,6626% στον Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα ”Νέα”, ο επίτροπος της Ε.Ε. σε απάντησή του σε σχετική επιστολή του κ. Φώτη Περλίου, προέδρου της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, σημειώνει πως από τις 18 Δεκεμβρίου του 2007 οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν θέσει μια σειρά ερωτήματα στις ελληνικές αρχές, ζητώντας διευκρινίσεις για την επίμαχη νομοθεσία και περιμένουν ακόμη τις απαντήσεις.

Ο επίτροπος σημειώνει επίσης πως ήδη οι υπηρεσίες της Ε.Ε. εξετάζουν τη συμβατότητα της νομοθεσίας με το κοινοτικό δίκαιο και ότι ”αντιλαμβάνεται πλήρως και συμφωνεί” με τις ανησυχίες του κ. Περλίου για τις πιθανές επιπτώσεις της ελληνικής νομοθεσίας στην ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v