Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΝΛΟΤ: ”Ρίχνει” λομπίστες στη μάχη για το Οχάιο!

Τι αποκαλύπτει η μεγαλύτερη εφημερίδα του Οχάιο για τις κινήσεις της ελληνικής εταιρίας. Τι λέει ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη.

ΙΝΛΟΤ: ”Ρίχνει” λομπίστες στη μάχη για το Οχάιο!
Σε δημοσίευμά της την Παρασκευή, η μεγάλη εφημερίδα του Κλίβελαντ, Οχάιο, ”Plain Dealer”, αποκαλύπτει ότι η Intralot επιδιώκοντας την επικράτησή της στον διαγωνισμό για την ανάθεση της on line λοταρίας της πολιτείας του Οχάιο, που είναι ”προ των θυρών”, προσέλαβε ήδη επτά λομπίστες καθώς και τις υπηρεσίες του δικηγόρου που εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του νυν κυβερνήτη κ. Τεντ Στρίκλαντ, κ. Ντέιβιντ Λίλαντ, συγκεντρώνοντας (τότε) το ποσό-ρεκόρ των 17 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ανάθεση αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του τρέχοντος έτους και θα είναι ύψους περίπου 250 εκατ. δολαρίων συνολικά για δεκαετή διάρκεια.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι η Intralot στοχεύει να πάρει από την αμερικανική G-TECH τη λοταρία του Οχάιο που η τελευταία νέμεται από τη δεκαετία του ’80. Η κ. Τζαν Άλλεν, που ήταν λομπίστρια για την G-TECH τη δεκαετία του ’90, είναι επικεφαλής των συμβούλων του κυβερνήτη σήμερα, ενώ η πρώην εταιρία της The Success Group εξακολουθεί να αντιπροσωπεύει την G-TECH στο Κολούμπους, την πρωτεύουσα του Οχάιο.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη κ. Τεντ Στρίκλαντ, κ. Κιθ Ντέιλι, δήλωσε την Παρασκευή ότι ”ούτε η παρελθούσα σχέση της κυρίας Άλλεν με την G-TECH ούτε η πρόσληψη από την Intralot του δικηγόρου κ. Ντέιβιντ Λίλαντ θα επηρεάσει την απόφαση για το ποιος θα πάρει το συμβόλαιο”.

”Κάθε υπονοούμενο εξ αφορμής της σχέσης της κ. Άλλεν με την G-TECH πριν από μία δεκαετία είναι για γέλια”, είπε.

Μια τρίτη εταιρία, η Scientific Games International, υπέβαλε επίσης προσφορά για τα παιχνίδια της on line λοταρίας. Οι αρμόδιοι της πολιτείας εξετάζουν και τις τρεις προτάσεις πριν αποφασίσουν ποια εταιρία θα προμηθεύει τα παιχνίδια της λοταρίας μετά τη λήξη του συμβολαίου με την G-TECH το ερχόμενο καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v