Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία Παγκρήτιας με ΕΤΕπ για την ενίσχυση ΜμΕ

Η συμφωνία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δάνεια για ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης» και θα επιτρέψει στην Παγκρήτια να στηρίξει επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους επενδυτικά δάνεια και ρευστότητα υπό τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Συμφωνία Παγκρήτιας με ΕΤΕπ για την ενίσχυση ΜμΕ

Στην υπογραφή συμφωνίας για τη χορήγηση δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ προχώρησαν σήμερα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Παγκρήτια Τράπεζα.

Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δάνεια για ΜΜΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης» και θα επιτρέψει στην Παγκρήτια να στηρίξει επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, παρέχοντάς τους επενδυτικά δάνεια και ρευστότητα υπό τη μορφή κεφαλαίου κίνησης.

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκε εκ μέρους της ΕΤΕπ ο αντιπρόεδρός της Τζόναθαν Τέιλορ και από την ελληνική πλευρά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης και ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Νίκος Μυρτάκης.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ δήλωσε για μια ακόμη φορά ότι η τράπεζα παραμένει πιστή στη δέσμευσή της να στηρίξει την ανάπτυξη του δημόσιου τομέα και την πραγματική οικονομία και να συνεχίσει να επενδύει στους νέους. «Πρόκειται για πρωταρχικούς στόχους της δραστηριότητας της ΕΤΕπ στην Ελλάδα», σημείωσε, αναφέροντας ότι η Παγκρήτια παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ελληνική περιφέρεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Μυρτάκης σημείωσε ότι φέτος η Παγκρήτια συμπληρώνει μια 10ετία επιτυχημένης συνεργασίας με την ΕΤΕπ, τονίζοντας ότι στο διάστημα αυτό υπεγράφησαν συμφωνίες συνολικού ύψους περίπου 250 εκατ. ευρώ, ποσό που συνεισέφερε στη δημιουργία και διατήρηση βιώσιμων επιχειρήσεων και θέσεων απασχόλησης. Ενδεικτικά, μόνο μέσω των δύο προηγούμενων συμβάσεων, ύψους 70 εκατ. ευρώ, δημιουργήθηκαν 500 νέες θέσεις εργασίας και διατηρήθηκαν πάνω από 3.000, σημείωσε.

Στην ίδια εκδήλωση, στην περαιτέρω διεύρυνση της συμβολής της ΕΤΕπ στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Παπαδημητρίου, τονίζοντας ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, οι οποίες θα είναι εστιασμένες σε έργα υποδομών, ενέργειας, logistics, τουρισμού και ενίσχυσης των ΜΜΕ.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στη μακρά περίοδο συνεργασίας της ΕΤΕπ με την Ελλάδα, τονίζοντας ότι η τράπεζα από το 1960 έως και σήμερα έχει χρηματοδοτήσει τη χώρα μας με 30 δισ. ευρώ, ενώ την τελευταία διετία 2015-2016 ενέκρινε δάνεια ύψους 3,4 δισ. ευρώ.

Στις προοπτικές συνεργασίας με την ΕΤΕπ αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι η τράπεζα συμμετέχει μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων στο νεοσύστατο Ταμείο Συμμετοχών, αλλά πρόκειται να συμμετάσχει με πόρους 200 εκατ. ευρώ και στο υπό δημιουργία Ταμείο Υποδομών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v