Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέντρο λογισμικού στα Χανιά στήνει η JR Technologies

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Λιβανέζος επιχειρηματίας στα Χανιά, με στόχο να επωφεληθεί από τις αλλαγές στα τεχνολογικά συστήματα των αεροπορικών εταιρειών, έχει στόχο να φτάσει τους 200 υπαλλήλους. Η συνεργασία με την ΙΑΤΑ.

Κέντρο λογισμικού στα Χανιά στήνει η JR Technologies

Μοιάζει «πολύ καλό για να είναι αληθινό» αλλά ο κ. George Khairallah, πρόεδρος της JR Technologies που εγκατέστησε το κέντρο καινοτομίας της εταιρείας λογισμικού προ 18 μηνών στα Χανιά, υποστηρίζει πως σε περίπου ενάμιση χρόνο θα απασχολεί περί τους 200 προγραμματιστές στην Κρήτη.

Ο Λιβανέζος στην καταγωγή επιχειρηματίας ασχολούνταν για πολλά χρόνια με την τεχνολογία στον χώρο των ταξιδιωτικών γραφείων και εντόπισε τις ευκαιρίες στον τομέα των αεροπορικών εταιρειών. Ετσι, όπως υποστήριξε χθες κατά τη διάρκεια παρουσίασης της εταιρείας, δημιούργησε με άλλους επενδυτές την JR Technologies, με στόχο να προσφέρει «λύσεις γα την αεροπορική και ταξιδιωτική βιομηχανία, ώστε να προσαρμοστούν στα νέα τεχνολογικά πρότυπα που έχει θέσει η ΙΑΤΑ (σ.σ. η παγκόσμια ομοσπονδία των αεροπορικών εταιρειών) σχετικά με τον τρόπο που οι αεροπορικές εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους προς το επιβατικό κοινό».

Πρόκειται για αγορά που αναμένεται να αναπτυχθεί δυναμικά τα επόμενα χρόνια, κυρίως επειδή πολλά συστήματα που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες βασίζονται σε τεχνολογίες τριάντα ετών και πλέον. Ο επιχειρηματίας επισκεπτόταν για χρόνια την Ελλάδα και προτίμησε για έδρα της εταιρείας τα Χανιά. Το κέντρο καινοτομίας της JR Technologies απασχολεί ήδη γύρω στους 60 εργαζόμενους, ενώ το επόμενο εξάμηνο θα αυξηθούν σε 110, με στόχο να διπλασιαστούν σε περίπου ενάμιση χρόνο από σήμερα.

Όταν ρωτήθηκε για τη ραγδαία αύξηση του προσωπικού στο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης λογισμικού, ο επιχειρηματίας υποστήριξε πως ακολουθεί τις ανάγκες των έργων που έχει αναλάβει ή πρόκειται να αναλάβει η εταιρεία.

Η JR Technologies ανακοίνωσε ήδη συνεργασία με την ΙΑΤΑ για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και τη λειτουργία συστήματος που θα απλοποιεί τη συνεργασία αεροπορικών εταιρειών με τα ταξιδιωτικά γραφεία σε επίπεδο πληρωμών. Χθες ρωτήθηκε και για τους άλλους πελάτες της JR Technologies και υποστήριξε πως συνεργάζεται και με μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες.

Είναι εμφανές, πάντως, πως σημαντικό μερίδιο των εσόδων του κέντρου καινοτομίας στα Χανιά, που πέρυσι έφτασαν το 1.000.000 ευρώ, προέρχεται από την ΙΑΤΑ.

Η εταιρεία διαθέτει γραφεία και στο Δουβλίνο, με τον κ. Khairallah να υποστηρίζει πως δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δημιουργήσει κέντρο καινοτομίας στην Ιρλανδία, αφού βρίσκει το ταλέντο που χρειάζεται στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v