Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Τι προσδοκά από συνεργασία με Βιοσάρ

Πωλήσεις που θα υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση προσδοκά να αποκομίσει ο όμιλος της Αλουμύλ από τη στρατηγική συνεργασία που έχει συνάψει με τη Βιοσάρ Ενεργειακή Α.Ε., εταιρία του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής ΤΕΒ. Στόχος είναι να προμηθεύει η Αλουμύλ ετησίως περί τους 700 τόνους κατεργασμένου προφίλ.

Αλουμύλ: Τι προσδοκά από συνεργασία με Βιοσάρ
της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου

Πωλήσεις που θα υπερβαίνουν τα 20 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση προσδοκά να αποκομίσει ο όμιλος της Αλουμύλ από τη στρατηγική συνεργασία που έχει συνάψει με τη Βιοσάρ Ενεργειακή Α.Ε., εταιρία του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής ΤΕΒ.

Στόχος είναι να προμηθεύει η Αλουμύλ ετησίως περί τους 700 τόνους κατεργασμένου προφίλ, που θα προορίζονται για την παραγωγή μεταλλικών στηριγμάτων φωτοβολταϊκών πλαισίων, τα οποία θα συναρμολογεί η Βιοσάρ σε κάθε έργο που θα αναλαμβάνει.

Αρχικά, τα προϊόντα αυτά θα απορροφώνται από την ελληνική αγορά, ωστόσο από το 2009 σχεδιάζεται να εξάγονται. Ήδη, η Βιοσάρ βρίσκεται σε συζητήσεις με εταιρίες του εξωτερικού, και ειδικότερα στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, για τη διάθεση των συγκεκριμένων προϊόντων, που θα γίνεται μέσω του δικτύου των εταιριών της Αλουμύλ και της Ελληνικής Τεχνοδομικής.

Η Βιοσάρ διαθέτει άδειες παραγωγής για έξι αιολικά πάρκα, συνολικής ισχύος 70 MW, ενώ έχει υποβάλει αιτήσεις προς αδειοδότηση για δύο αιολικά πάρκα, ισχύος 54 MW, και για έξι φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 12 MWp.

Επίσης, έχει εκπονήσει μελέτες και έχει υποβάλει προς αδειοδότηση φωτοβολταϊκά επενδυτικά σχέδια του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής ΤΕΒ και πελατών της, συνολικής ισχύος περίπου 20 MW.

Το χρονικό πλαίσιο της συνεργασίας Αλουμύλ και Βιοσάρ είναι ανοιχτό. Όπως έγινε γνωστό, οι κανονικοί ρυθμοί παράδοσης των προϊόντων από την Αλουμύλ τοποθετούνται από τις αρχές του επόμενου έτους, αν και σταδιακά θα ξεκινήσουν από το β΄ εξάμηνο και μετά. Έτσι, η Αλουμύλ προσδοκά να αποτυπώσει στις συνολικές πωλήσεις του τρέχοντος έτους ένα μέρος της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Η Βιοσάρ ιδρύθηκε το 1999 από τις κατασκευαστικές εταιρίες Κ.Ι. Σαραντόπουλος και Βιοτέρ Α.Ε. Η τελευταία διέθεσε τον περασμένο Δεκέμβριο το ποσοστό που είχε στην εταιρία (32,77%) στην Αιολική Πανείου, του ομίλου της Ελληνικής Τεχνοδομικής. Το υπόλοιπο ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Βιοσάρ κατέχει η Ελληνική Τεχνοδομική (67,23%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v