Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Intracom στην IBC 2002

Το πρωτοποριακό σύστημα μετατροπής και παρουσίασης ψηφιακών δεδομένων, CONTESSA και τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή Etherbox, παρουσίασε στη έκθεση υψηλής τεχνολογίας IBC 2002, η Intracom που συμμετείχε στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

H Intracom στην IBC 2002
Στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης υψηλής τεχνολογίας IBC 2002 στο Αμστερνταμ της Ολλανδίας, μεταξύ 13 και 17 Σεπτεμβρίου 2002, η Intracom, συμμετείχε στο περίπτερο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με κύρια εκθέματα το πρωτοποριακό σύστημα μετατροπής και παρουσίασης ψηφιακών δεδομένων, ”CONTESSA” και τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή (Set-top-Box) ”Etherbox”.

Oπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το CONTESSA (CONtent Transformation Engine Supporting univerSal Access), προηγμένο προϊόν λογισμικού, απευθύνεται σε παροχείς υπηρεσιών ενημερωτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου και επιτρέπει την διάθεση της πληροφορίας πάνω από πολλαπλά δίκτυα και τερματικές συσκευές (ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αποκωδικοποιητές ψηφιακής διαδραστικής τηλεόρασης, WAP κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές χειρός, εικονοτηλέφωνα, ISDN καρτοτηλέφωνα, κ.α.).

Σημειώνεται, ότι ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του συστήματος, βασισμένος στις τεχνολογίες Java και XML, απλοποιεί την διαδικασία σχεδιασμού καινοτόμων υπηρεσιών, επιτρέποντας στον παροχέα τη δημιουργία εφαρμογών για κάθε δυνατή συσκευή πρόσβασης μέσα από ένα ενιαίο γραφικό και φιλικό περιβάλλον. Παράλληλα, το σύστημα αναλαμβάνει να αναγνωρίζει κάθε φορά τον τύπο της συσκευής προς εξυπηρέτηση, να επεξεργάζεται το περιεχόμενο με βάση τις προτιμήσεις του χρήστη και τέλος να το μορφοποιεί ανάλογα, προσφέροντας τελικά μία πλήρη, εξατομικευμένη υπηρεσία.

Το CONTESSA είναι αποτέλεσμα του ομώνυμου Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου επταμελούς κοινοπραξίας επικεφαλής της οποίας είναι η Ιntracom.

Στο πλαίσιο της έκθεσης το σύστημα CONTESSA χρησιμοποίησε, για την παρουσίαση δεδομένων σε πλατφόρμα ψηφιακής τηλεόρασης, τον καινούργιο ψηφιακό αποκωδικοποιητή (Set-top-Box) της Ιntracom, ”Etherbox”. Το ”Etherbox” αποτελεί την τελευταία τεχνολογική καινοτομία της Ιntracom στον χώρο της ψηφιακής τηλεόρασης και υποστηρίζει ποικιλία δικτύων (δορυφορικό, επίγειο, καλωδιακό), καθώς και Ethernet διασύνδεση για χρήση σε Τοπικά Δίκτυα (LANs) ή σε συνδυασμό με ADSL, Gigabit Ethernet ή Cable (DOCSIS) modems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v