Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα λειτουργική δομή στην Εθνική Τράπεζα

Η νέα λειτουργική δομή του Ομίλου της Εθνικής συζητήθηκε στην Αθήνα, σε διήμερη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θυγατρικών τραπεζών του εξωτερικού, των Γενικών Διευθυντών και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της τράπεζας. Οι βασικές αλλαγές.

Νέα λειτουργική δομή στην Εθνική Τράπεζα
Η νέα λειτουργική δομή του Ομίλου της Εθνικής συζητήθηκε στην Αθήνα, σε διήμερη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θυγατρικών τραπεζών του εξωτερικού, των Γενικών Διευθυντών και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της τράπεζας.

Αναλυτικότερα, με στόχο την κυριότερη επιταγή του επιχειρησιακού σχεδίου 2007-2009 του Ομίλου, δηλαδή την ενοποίηση των υποστηρικτικών λειτουργιών όλων των θυγατρικών του Ομίλου στη Ν.Α. Ευρώπη και την Τουρκία και την μεγιστοποίηση των συνεργιών, ολοκληρώθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα διήμερη συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής των θυγατρικών Τραπεζών του εξωτερικού, των Γενικών Διευθυντών και των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Παρόντες ήταν ο κ. Μαραγκουδάκης, επικεφαλής της θυγατρικής στη Ρουμανία, ο κ. Vatev (Βουλγαρία), ο κ. Στρατόπουλος (Σερβία), ο κ. Bishev (ΠΓΔΜ), ο κ. Λειβαδίτης (Αλβανία) και οι κ. O. Aras και S. Sahinbas (Τουρκία).

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η νέα λειτουργική δομή του Ομίλου που προβλέπει μεταξύ άλλων:

α. Την πλήρη κεντροποίηση στην Αθήνα των οικονομικών υπηρεσιών, της διαχείρισης ρευστότητας, της πληροφορικής υποδομής του Ομίλου και του εσωτερικού ελέγχου. Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών αυτών στις χώρες αναφέρονται άμεσα στο εταιρικό κέντρο στην Αθήνα.

β. Πλαίσιο εποπτείας από το εταιρικό κέντρο στην Αθήνα για τη διαχείριση κινδύνων, τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, τις νομικές υπηρεσίες και την κανονιστική συμμόρφωση, το back-office και τις προμήθειες του Ομίλου. Οι κεντρικές υπηρεσίες στην Αθήνα θέτουν το πλαίσιο λειτουργίας για κάθε μία από τις υπηρεσίες αυτές, εποπτεύουν την τήρησή του και οι επικεφαλής των χωρών έχουν την ευθύνη της διαχείρισης μέσα στα προκαθορισμένα πλαίσια.

γ. Οι επικεφαλής των χωρών έχουν την ευθύνη υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου αλλά και αναλαμβάνουν τη δέσμευση να επιβλέψουν την επιτυχή ενσωμάτωση των λειτουργιών της χώρας τους με τη νέα πλατφόρμα των υποστηρικτικών λειτουργιών.

δ. Την ευθύνη της ενοποίησης των υποστηρικτικών λειτουργιών (functional integration) θα έχει ο κύριος Α. Θωμόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου.

ε. Δεδομένης της βαρύνουσας σημασίας των θυγατρικών εταιρειών του Εξωτερικού στην επίτευξη των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου 2007-2009, οι επικεφαλής των θυγατρικών της Ν.Α. Ευρώπης και της Τουρκίας θα αναφέρονται σε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου. Το ρόλο αυτόν αναλαμβάνει ο κ. O. Aras, ο οποίος θα συνεπικουρείται από τον κ. Α. Λεώπουλο, Γενικό Διευθυντή Διεθνών Δραστηριοτήτων.

στ. Δημιουργούνται δύο νέες κεντρικές υποστηρικτικές μονάδες στην Αθήνα:

1. Διεθνής Λιανική Τραπεζική: Έχει ως στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της προϊοντικής τεχνογνωσίας σε όλες τις χώρες όπου έχει παρουσία η Εθνική, σε συνεργασία με τους επικεφαλής των θυγατρικών.

2. Διεθνής Εταιρική Τραπεζική: Έχει ως στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη των διασυνοριακών εργασιών των επιχειρηματικών πελατών του Ομίλου.

Οι παραπάνω αποφάσεις θα ενισχύσουν την ομοιογένεια και την αποτελεσματικότητα του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v