Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica Stores: Αύξηση πωλήσεων 7% το 2016

Πωλήσεις 168,8 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων στα 11 εκατ. ευρώ για τον λιανεμπορικό όμιλο το 2016. Τερμάτισε μια ακόμη θετική χρονιά παρά τη συνεχιζόμενη μείωση της εγχώριας κατανάλωσης. Τα επενδυτικά πλάνα για το 2017.

Attica Stores: Αύξηση πωλήσεων 7% το 2016

Αύξηση πωλήσεων 7% σε ενοποιημένη βάση παρουσίασε για το σύνολο του 2016 ο όμιλος Αττικά Πολυκαταστήματα, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε η πιο ώριμη επένδυσή του, το κεντρικό πολυκατάστημά του στο City Link.

Ακολουθώντας το ρυθμό ανάπτυξης που είχε ήδη διαμορφώσει στο δεκάμηνο της τελευταίας χρήσης, ο όμιλος τερμάτισε με πωλήσεις της τάξης των 168,8 εκατ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας μάλιστα την αρχική πρόβλεψη.

Κύριος μοχλός ανάπτυξης για την χρήση αποδείχθηκαν το πολυκατάστημα στο Golden Hall και τα δύο σημεία στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, το Golden Attica εμφάνισε πωλήσεις της τάξης των 48 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 12%. Αντίστοιχη αύξηση κατά 12%, με πωλήσεις της τάξης των 16,5 εκατ. ευρώ, παρουσίασε το σημείο που εδράζεται στο Meditarranean Cosmos, ενώ το δεύτερο κατάστημα του ομίλου στην συμπρωτεύουσα, επί της οδού Τσιμισκή, παρουσίασε αύξηση κατά 17% στα 17,4 εκατ. ευρώ.

Το παλαιότερο πολυκατάστημα του ομίλου στο City Link, το οποίο αντιπροσωπεύει το 50% των ενοποιημένων πωλήσεων, πέτυχε οριακή αύξηση πωλήσεων κατά 2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 85 εκατ. ευρώ. Τέλος, το μικρό πολυκατάστημα στο The Mall Athens, εμφάνισε αυξημένες πωλήσεις κατά 8%, στο 1,9 εκατ. ευρώ.

Τα δε κέρδη προ φόρων για τη χρήση του 2016 διαμορφώθηκαν στα 11 εκατ. ευρώ, ενώ ο όμιλος συνεχίζει να διατηρεί μηδενικό δανεισμό και υψηλή ρευστότητα.

Στη νέα χρήση ο όμιλος διατηρεί επενδυτικά σχέδια στα οποία περιλαμβάνονται τόσο η ανακαίνιση του πολυκαταστήματος στο Golden Hall όσο κι η ολοκλήρωση της μηχανογραφικής αναβάθμισής του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v