Στα 15,6 εκατ. οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Cyta Hellas για το 2017

Δεν επαρκούν τα κεφάλαια που είχαν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό της μητρικής για φέτος. Ζητείται έγκριση του κυπριακού υπουργικού συμβουλίου για επιπλέον 7,1 εκατ. Αμεση ανάγκη για 35 προσλήψεις.

Στα 15,6 εκατ. οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Cyta Hellas για το 2017

Αυξημένες θα είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Cyta Hellas για το 2017 καθώς τα €8,5 εκ. που περιλήφθηκαν στον προϋπολογισμό της Cyta για το συγκεκριμένο σκοπό, φαίνεται να μην επαρκούν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Cyta Ρένα Ρουβιθά-Πάνου, οι χρηματοδοτικές ανάγκες ανέρχονται συνολικά στα €15,6 εκ.

Οπως μετέδωσε το Stockwatch, η κ. Ρουβιθά-Πάνου, μιλώντας ενώπιον της επιτροπής οικονομικών η οποία εξέτασε σήμερα τον προϋπολογισμό της Cyta, τόνισε την ανάγκη αναζήτησης στρατηγικών συνεργασιών για τη Cyta Hellas.

«Υπάρχουν ήδη οι απαραίτητες μελέτες, γνωρίζουμε τις ανάγκες και την αξία της εταιρείας, μένει να αξιολογήσουμε το ενδιαφέρον και να διαπιστώσουμε τι είδους ενδιαφέρον υπάρχει» ανέφερε.

Από το σύνολο των €15,6 εκ. τα €4 εκ. πρέπει οπωσδήποτε να είναι σε μετρητά, σύμφωνα με την κ. Ρουβιθά – Πάνου ώστε, να αποπληρωθούν οφειλές της εταιρείας προς τη Cyta.

Το αίτημα για το πρόσθετο ποσό των €7,1 εκ. θα πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο πριν προχωρήσει ενώπιον της επιτροπής οικονομικών.

Άμεση ανάγκη για 35 προσλήψεις

Αναφερόμενη στις ανάγκες της Cyta σε προσωπικό, η κ. Ρουβιθά- Πάνου σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή επείγει η πρόσληψη 35 ατόμων για την κάλυψη των κενών που προέκυψαν μετά το σχέδιο εθελούσιας αφυπηρέτησης στον οργανισμό.

Σημείωσε ότι από το 2014 υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό για ανάγκη κάλυψης 100 θέσεων, προσθέτοντας ωστόσο, ότι από αυτές μόνο οι 35 είναι άμεσης ανάγκης και ότι για αυτές, έχει ήδη σταλεί τρεις φορές σχετικό υπόμνημα προς αιτιολόγηση στο υπουργείο οικονομικών και αναμένεται απάντηση.

Η κ. Ρουβιθά-Πάνου αναφέρθηκε σε ένα νέο σχέδιο εθελούσιας αποχώρησης το οποίο όπως είπε δεν έχει περιληφθεί στον προϋπολογισμό για το 2017. Το νέο σχέδιο θα τύχει εξέτασης ώστε το αποτέλεσμα της εφαρμογής του να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στους στόχους του οργανισμού, υποστήριξε.

Σημείωσε ότι με το προηγούμενο σχέδιο αποχώρησαν 521 άτομα περιλαμβανομένων πολύτιμων στελεχών με εξειδικευμένες γνώσεις με αποτέλεσμα ακόμα και σε τομείς υψίστης ασφαλείας ο οργανισμός να εξαρτάται από ένα μόνο άτομο, το οποίο να εργάζεται επί μονίμου βάσεως.

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε την αντίδραση μελών της επιτροπής οικονομικών οι οποίοι κάλεσαν τη διοίκηση και τις συντεχνίες να λύσουν το πρόβλημα που προκάλεσαν με την εφαρμογή του σχεδίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αβέρωφ Νεοφύτου, υπέδειξε στους εκπροσώπους της Cyta να μην προσέλθουν ενώπιον της επιτροπής οικονομικών για οποιοδήποτε ποσό για τη Cyta Hellas χωρίς να έχουν αποστείλει προηγουμένως επιστολή, με την οποία να ενημερώνουν για τα ποσά που έχει λάβει μέχρι σήμερα η εταιρεία, τις οφειλές της και το ποιοι διετέλεσαν διευθυντές μέχρι σήμερα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v