Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜPB: Τι είπε ο κ. Βγενόπουλος για εξαγορές, Dubai

Την έγκριση της κεντρικής τράπεζας Κύπρου περιμένει η Dubai Financial για να προχωρήσει στην ενίσχυση του μεριδίου της στην Marfin Popular Bank, κάτι που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της τράπεζας, κ. Αντρέας Βγενόπουλος.

ΜPB: Τι είπε ο κ. Βγενόπουλος για εξαγορές, Dubai
Την έγκριση της κεντρικής τράπεζας Κύπρου περιμένει η Dubai Financial για να προχωρήσει στην ενίσχυση του μεριδίου της στην Marfin Popular Bank, κάτι που ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και την επόμενη εβδομάδα, σημείωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της τράπεζας, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Ο κ. Βγενόπουλος επανέλαβε την πρόθεση της Dubai Financial να αυξήσει το μερίδιό της στην MPB στο 30% από 20%.

Ο αντιπρόεδρος της MPB σημείωσε ότι έως το τέλος του έτους, η Marfin Popular Bank δεν θα έχει μερίδιο στην Marfin Investment Group αλλά η MIG θα ελέγχει ένα ποσοστό περίπου 9,5% στην τράπεζα.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε επίσης ότι η Marfin Popular Bank δεν ενδιαφέρεται για περαιτέρω εξαγορές στην ευρύτερη περιφέρεια, καθώς ”δεν είναι σοφό να αναλάβουμε επιπλέον ρίσκο” αλλά η MPB εξετάζει το ενδεχόμενο αυτόνομης ανάπτυξης στις αγορές της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

”Το επιχειρησιακό μας πλάνο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο, και θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση μόνο σε περίπτωση κάποιας ευκαιρίας. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναζητήσουμε κεφάλαια, εκτός εάν πρόκειται να υποαποδόσουμε σε σχέση με τους θεσπισμένους στόχους στο business plan”, σημείωσε, προσθέτοντας πως μόνο σε αυτή την περίπτωση η τράπεζα ίσως χρειαστεί κεφάλαια το 2009.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε επίσης ότι η τράπεζα αναμένεται να αποκομίσει συνέργειες από τις εταιρίες, τους εργαζομένους και τους πελάτες της MIG και ότι θα υπάρξουν ”θετικές εκπλήξεις” για τους μετόχους μεσοπρόθεσμα, χωρίς ωστόσο να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η τράπεζα έχει καλή κεφαλαιακή επάρκεια, με σχέση χορηγήσεων/καταθέσεων στο 88% και θα μπορέσει να προσελκύσει χρηματοδότηση εάν χρειαστεί, για να τροφοδοτήσει την περαιτέρω ανάπτυξή της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v