Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2016

Μετά το ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων του 2016, διαγράφονται προοπτικές περαιτέρω ανόδου μέσα στη φετινή χρονιά. Νέα μοντέλα σε κυκλοφορία, διερεύνηση εξαγωγικών ευκαιριών και ανοιχτό σενάριο για διανομή μετρητών στους μετόχους.

MLS: Ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων το 2016

Νέο ιστορικό ρεκόρ πωλήσεων σημείωσε το 2016 η MLS, αυξάνοντας παράλληλα την κερδοφορία της σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στην εταιρεία, οι πωλήσεις του 2016 σημείωσαν διψήφιο ποσοστό αύξησης, επιβεβαιώνοντας εκτιμήσεις που είχε κάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Γιάννης Καματάτης (Ιούλιος 2016, κατά την έκδοση του εταιρικού ομολόγου) για ιστορικά υψηλή επίδοση μέσα στο έτος.

Να σημειωθεί πως το 2015 η εισηγμένη είχε σημειώσει πωλήσεις και προ φόρων κέρδη ύψους 21,4 και 2,21 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, όταν οι επιδόσεις αυτές για το πρώτο εξάμηνο του 2016 είχαν διαμορφωθεί σε 11,49 και 2,045 εκατ. ευρώ.

Τα κυριότερα γεγονότα που χαρακτήρισαν το 2016 για την MLS ήταν μεταξύ άλλων:

• Η έκδοση και εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του πρώτου εταιρικού ομολόγου στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου της Αθήνας.

• Η έναρξη εξαγωγών στην κυπριακή αγορά.

• Η διεύρυνση του μεριδίου αγοράς στα smartphones και η διατήρηση της ηγετικής θέσης στην αγορά των tablets.

Κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία δεν έκρυψαν την αισιοδοξία τους και για το 2017, παρά τη δυσμενή συγκυρία που χαρακτηρίζει την ελληνική οικονομία. Γενικότερα, η εκτίμηση είναι πως η νέα χρονιά θα κλείσει και αυτή με αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών, όσο και στην κερδοφορία.

Η MLS αναμένεται να εστιάσει για ακόμη μια φορά στην κυκλοφορία νέων προϊόντων. Στελέχη της εταιρείας αναφέρονται ενδεικτικά στη θερμή υποδοχή που έτυχε το νέο κινητό τηλέφωνο «Easy», επισημαίνοντας παράλληλα πως στόχος είναι να ακολουθήσει και κυκλοφορία νέων προϊόντων σε όλους τους τομείς δραστηριότητας, όπως για παράδειγμα στα tablets, στα smartphones και στις τηλεοράσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το 2017 θα είναι ένα έτος όπου θα διερευνηθούν ευκαιρίες για τόνωση των εξαγωγών μέσω εντοπισμού ευκαιριών.

Η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος κινείται σύμφωνα με τον προγραμματισμό, ενώ εξετάζεται η διανομή μερίσματος, ή εναλλακτικά η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους για τη χρήση του 2016, μετά από τα ικανοποιητικά οικονομικά αποτελέσματα της περασμένης χρονιάς.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v