Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλουμύλ: Στρατηγική συνεργασία με Βιοσάρ

Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη ”ΒΙΟΣΑΡ Ενεργειακή Α.Ε.”, μέλος του Ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ, για την κατασκευή συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πλαισίων, γνωστοποίησε η εταιρία Αλουμύλ.

Αλουμύλ: Στρατηγική συνεργασία με Βιοσάρ
Τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη ”ΒΙΟΣΑΡ Ενεργειακή Α.Ε.”, μέλος του Ομίλου Ελληνική Τεχνοδομική ΤΕΒ, για την κατασκευή συστημάτων στήριξης φωτοβολταϊκών (Φ/Β) πλαισίων, γνωστοποίησε η εταιρία Αλουμύλ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ΒΙΟΣΑΡ, σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενη Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), ήτοι αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, υδροηλεκτρικούς σταθμούς και υβριδικά συστήματα. Παρέχει επίσης υπηρεσίες υψηλής τεχνογνωσίας μελέτης, κατασκευής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών πάρκων, ενώ προμηθεύει εγγυημένο και υψηλής απόδοσης σχετικό εξοπλισμό.

Οπως επισημαίνεται, ο βορειοελλαδικός όμιλος αλουμινίου είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής της ΒΙΟΣΑΡ σε συστήματα αλουμινίου από ειδικά κράματα υψηλής αντοχής, προορισμένα για την κατασκευή συστημάτων στήριξης Φ/Β πλαισίων. Η συνεργασία αναφέρεται σε αρκετές εκατοντάδες τόνους κατεργασμένων προφίλ σε ετήσια βάση.

Επιπλέον, τονίζεται, ότι η εντυπωσιακή παραγωγική δυναμικότητα της ΑΛΟΥΜΥΛ, σε συνδυασμό με την ποιότητα και την πολυπλοκότητα των παραγόμενων προφίλ και την άριστη συνεργασία των μηχανικών των δύο εταιριών, στάθηκε καταλύτης για την έναρξη της συνεργασίας.

Επιτρέπει δε στη ΒΙΟΣΑΡ να προμηθεύει με στηρίγματα φωτοβολταϊκά πάρκα δεκάδων MW το χρόνο, στοχεύοντας άμεσα στην κατάκτηση ηγετικού μεριδίου αγοράς. Αποτελεί συνέχεια της εξαιρετικής συνεργασίας σε πολλαπλά επίπεδα των δύο Ομίλων.

Τέλος, σημειώνεται για την Αλουμύλ, ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά βιομηχανικά συγκροτήματα - βάσει παραγωγικής δυναμικότητας - στην Ευρώπη για ολοκληρωμένα συστήματα αλουμινίου για όλες τις κλασικές αρχιτεκτονικές εφαρμογές καθώς και βιομηχανικών προφίλ ειδικών προδιαγραφών για την αυτοκινητοβιομηχανία, τη ναυπηγική, τις μεταφορές, κλπ.

Με τα ανεπτυγμένα δίκτυα πωλήσεων σε 45 χώρες, σε 4 ηπείρους, έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες βιομηχανίες διέλασης αλουμινίου και συμπληρωματικών προϊόντων (σύνθετα φύλλα αλουμινίου J-Bond, πολυκαρβονικά, αυτοματισμοί, συστήματα σκίασης, κ.α.).

Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις απλώνονται στο Κιλκίς, Σέρρες, Κομοτηνή, Ξάνθη, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία και Αλβανία. Διαθέτει 26 θυγατρικές εταιρίες, εκ των οποίων οι 20 βρίσκονται στο εξωτερικό (Ευρώπη, Βαλκάνια, Μ. Ανατολή).

Η μητρική εταιρία ιδρύθηκε το 1988 και είναι εισηγμένη στο Χ.Α. από το 1998. Οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν τα 243 εκ. ευρώ για το 2006 και τα λειτουργικά κέρδη τα 39,5 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Περιλήφθηκε οκτώ φορές στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις και βραβεύθηκε εξίσου για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v