Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται τα σενάρια γάμου για την Alpha

Επανέρχονται στο προσκήνιο τα σενάρια γάμου για την Alpha Bank, τα οποία κάνουν λόγο για αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων, και ειδικότερα της γαλλικής BNP Paribas και της ιταλικής Unicredito.

Επανέρχονται τα σενάρια γάμου για την Alpha
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επανέρχεται η Alpha Bank, καθώς μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την Εθνική, φαίνεται ότι η τράπεζα μπαίνει εκ νέου στο ”μικροσκόπιο” των ξένων πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, πληροφορίες αναφέρουν ότι μια καταρχήν προσέγγιση επιχειρήθηκε προ δεκαημέρου περίπου από την γαλλική BNP Paribas, χωρίς όμως κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Bέβαια δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο της επαναζωπύρωσης του ενδιαφέροντος των Γάλλων κατά το προσεχές διάστημα, το πιθανότερο είναι ότι η επόμενη κρούση, η οποία θα γίνει στην Alpha Bank, θα προέρχεται από τη γειτονική Ιταλία και συγκεκριμένα από την Unicredito.

Οι πληροφορίες θέλουν τη συγκεκριμένη τράπεζα να ετοιμάζει πρόταση στρατηγικής συμμαχίας, η οποία θα κατατεθεί στην Alpha Bank ενδεχομένως έως το τέλος του μήνα ή το αργότερο εντός του Μαρτίου. Ηδη, μια καταρχήν διερευνητική προσέγγιση φέρεται ότι έχει γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η BNP Paribas, όσο και η Unicredito είχαν καταρχήν συζητήσεις με την Alpha Bank στο παρελθόν, οι οποίες όμως διεκόπησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο και Αύγουστο αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v