Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EFG: ”Οκ” από Κ. Τρ. Κύπρου για έναρξη εργασιών

Άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών στην Eurobank EFG Cyprus Ltd χορήγησε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου στις 04/02. Η Eurobank EFG Cyprus Ltd θα προσφέρει υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής, τραπεζικής επιχειρήσεων, τραπεζικής διεθνών δραστηριοτήτων και ιδιωτικής τραπεζικής.

EFG: ”Οκ” από Κ. Τρ. Κύπρου για έναρξη εργασιών
Άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών στην Eurobank EFG Cyprus Ltd χορήγησε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου στις 4 Φεβρουαρίου σύμφωνα με ανακοίνωση της κυπριακής τράπεζας.

Η Eurobank EFG Cyprus Ltd θα προσφέρει υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής, τραπεζικής επιχειρήσεων, τραπεζικής διεθνών δραστηριοτήτων και ιδιωτικής τραπεζικής (private banking).

---H ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ενεργώντας σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 4 του περί Τραπεζικών Εργασιών Νόμου (Νόμος 66(Ι)/1997 όπως τροποποιήθηκε), παραχώρησε στις 4 Φεβρουαρίου 2008 άδεια άσκησης τραπεζικών εργασιών στην ”Eurobank EFG Cyprus Ltd”, η οποία είναι θυγατρική της ”EFG Eurobank Ergasias S.A.” που εδρεύει στην Ελλάδα.

Η τράπεζα EFG Eurobank Ergasias SA (”Eurobank EFG”) ιδρύθηκε το 1990 στην Ελλάδα και είναι ένας διεθνής τραπεζικός οργανισμός με συνολική παρουσία σε 10 χώρες, ο οποίος απασχολεί περισσότερους από 22.000 εργαζόμενους, προσφέροντας τις υπηρεσίες και τα προϊόντα του μέσω ενός δικτύου 1.500 καταστημάτων και άλλων σημείων πώλησης. Η Eurobank EFG είναι μέλος του EFG Bank European Financial Group με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας.

Στην Κύπρο, η Eurobank EFG Cyprus Ltd θα προσφέρει υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής, τραπεζικής επιχειρήσεων, τραπεζικής διεθνών δραστηριοτήτων και ιδιωτικής τραπεζικής (private banking).

Η Eurobank EFG λειτουργεί ήδη στην Κύπρο από τον Ιούλιο του 2007, με υποκατάστημα, βάσει του δικαιώματος ελεύθερης εγκατάστασης τραπεζών που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες του υποκαταστήματος, μετά την αδειοδότηση της θυγατρικής, θα απορροφηθούν από την Eurobank EFG Cyprus Ltd.

Η Eurobank EFG Cyprus Ltd θα υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία τόσο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου όσο και της Τράπεζας της Ελλάδος σε υπο-ενοποιημένη βάση και θα συμπεριλαμβάνεται στην ενοποιημένη εποπτεία του EFG Group από την Ελβετική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Τραπεζών (Swiss Federal Banking Commission).

Στην Κύπρο λειτουργούν σήμερα, είτε με τη μορφή θυγατρικών τραπεζών είτε με τη μορφή υποκαταστημάτων, 34 ξένες τράπεζες από 14 διαφορετικές χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιορδανία, Ιρλανδία, Λετονία, Λίβανο, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Τανζανία και Τζέρσεϋ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v