Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ενισχύει κέρδη μέσω εσόδων Kino

Το ενδεχόμενο να σταματήσει να κατευθύνει το 1% του τζίρου από το ΚΙΝΟ στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, που σκοπό έχει την υποστήριξη της αναδιάρθρωση του δικτύου των πρακτορείων του Οργανισμού, εξετάζει ο ΟΠΑΠ.

ΟΠΑΠ: Ενισχύει κέρδη μέσω εσόδων Kino
Το ενδεχόμενο να σταματήσει να κατευθύνει το 1% του τζίρου από το ΚΙΝΟ στην ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, που σκοπό έχει την υποστήριξη της αναδιάρθρωση του δικτύου των πρακτορείων του Οργανισμού, εξετάζει ο ΟΠΑΠ, καθώς το ποσό που έχει συγκεντρωθεί για αυτό το σκοπό μέχρι τώρα είναι αρκετό, όπως αναφέρει η Proton Securities, επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου.

Σύμφωνα με την Proton Securities, αν η διοίκηση του ΟΠΑΠ λάβει τελικώς αυτή την απόφαση, η εξέλιξη αυτή θα οδηγούσε σε αύξηση κατά 3% των προβλέψεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ για το 2008, και 0,7 ευρώ ανά μετοχή στην υφιστάμενη τιμή στόχο των 29,5 ευρώ.

Αναφερόμενη στο ίδιο θέμα η Marfin Analysis επισημαίνει πως η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε αύξηση των μεικτών κερδών του ΟΠΑΠ κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ για το έτος, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής, η ΟΠΑΠ Υπηρεσιών εκτιμάται πως έχει συγκεντρώσει το ποσό των 70 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του ΚΙΝΟ.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί από το ΔΣ το θέμα της ανάθεσης του έργου της αναδιοργάνωσης του Οργανισμού. Υπενθυμίζεται ότι οικονομικές προσφoρές για το έργο έχουν υποβάλλει οι εταιρίες AT Kearney and Planning, Bain & Company Inc και ICAP S.A and McKinsey.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v