Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

OTE: Απέστειλε εξώδικο στη Siemens

Στη γερμανική Δικαιοσύνη, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ευρήματα των δικαστικών ερευνών που αφορούν στη φημολογούμενη χρηματοδότηση στελεχών του Οργανισμού από τη Siemens, είναι αποφασισμένη να προσφύγει η διοίκηση του ΟΤΕ κατά της εταιρίας.

OTE: Απέστειλε εξώδικο στη Siemens
του Ηλία Ντράλλου

Στη γερμανική Δικαιοσύνη, προκειμένου να ενημερωθεί για όλα τα ευρήματα των δικαστικών ερευνών που αφορούν στη φημολογούμενη χρηματοδότηση στελεχών του Οργανισμού από τη Siemens, είναι αποφασισμένη να προσφύγει η διοίκηση του ΟΤΕ κατά της εταιρίας.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, κ. Παναγής Βουρλούμης, στο περιθώριο παρουσίασης της στρατηγικής για τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες από το υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, έχει αποστείλει εξώδικο στον όμιλο Siemens ζητώντας να ενημερωθεί για όλες τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί σε βάρος στελεχών του.

Παράλληλα, ζητά να του αποσταλούν συγκεκριμένα στοιχεία (ονόματα, ημερομηνίες, χρηματικά ποσά κ.λπ.) που ενδεχομένως να στοιχειοθετούν τις αναφορές πρώην και νυν στελεχών της γερμανικής εταιρίας για χρηματοδότηση προσώπων στον ΟΤΕ, ώστε να τα μελετήσει και να προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει ικανοποιητική ανταπόκριση από την εταιρία Siemens έως το τέλος του μήνα, ενδέχεται να προσφύγει εναντίον της απαιτώντας χρηματική αποζημίωση.

Ο κ. Βουρλούμης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η υπόθεση δεν αφορά σε σημερινά στελέχη του Οργανισμού και παρά τις φημολογίες που ακούγονται ο ίδιος θα επιμείνει στην αναζήτηση πληροφοριών και στοιχείων από τις επίσημες αρμόδιες υπηρεσίες.

Αποκάλυψε, ωστόσο, ότι ήδη οι υπηρεσίες εσωτερικού ελέγχου του ΟΤΕ εξετάζουν εξονυχιστικά όλες τις καταγγελίες τόσο στον όμιλο όσο και στις θυγατρικές του, ενώ απέφυγε να προδικάσει το ενδεχόμενο διακοπής της συνεργασίας του Οργανισμού με τη Siemens, σημειώνοντας ότι είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές του.

---Ομολογιακό σε δύο δόσεις

Την έκδοση του ομολογιακού δανείου ύψους 2,1 δισ. ευρώ σε δύο δόσεις θα επιδιώξει η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Παναγή Βουρλούμη.

Στο πλαίσιο αυτό προσανατολίζεται στην έκδοση δύο ομολογιακών δανείων, αντί τριών αρχικά, ύψους 1,5 δισ. ευρώ και 500 εκατ. ευρώ. Σκοπός της διοίκησης είναι το ένα εκ των δύο να είναι βραχυπρόθεσμο, ώστε να περιοριστεί ακόμη περισσότερο η επιβάρυνση του Οργανισμού.

Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα, εκτιμά την τιμολόγηση του 3ετούς ομολόγου mid-swaps στις +160 μονάδες βάσης και την τιμολόγηση του 7ετούς ομολόγου mid-swaps στις +195 μονάδες βάσης, μεταδίδει το Reuters. Τα βιβλία προσφορών έχουν ανοίξει και η τιμολόγηση αναμένεται αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Επικεφαλής έκδοσης είναι οι Citigroup, Dresdner Kleinwort, Merrill Lynch και Morgan Stanley, ενώ ο ΟΤΕ έχει αξιολογηθεί με ”Baa1” από τη Moody’s Investors Service, με ”BBB+” από τη Standard & Poor’s και με ”BBB” από τη Fitch Ratings.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v