Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nestle Ελλάς: Επενδύσεις 8 εκατ. το 2017

Το τρέχον έτος οι επενδύσεις της εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των 10 εκατ. Η Nestle προβλέπει πτώση της εγχώριας αγοράς καφέ κατά 5%, λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου. Οι κινήσεις της εταιρείας στον κλάδο του παγωτού.

Nestle Ελλάς: Επενδύσεις 8 εκατ. το 2017

Την υποχώρηση της εγχώριας αγοράς καφέ κατά περίπου 5% εξαιτίας της αύξησης του ειδικού φόρου στον καφέ από την 1/1/2017 προβλέπει η Nestle Ελλάς, η οποία ωστόσο συνεχίζει το επενδυτικό της πρόγραμμα, παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών που κατέγραψε το 2015.

Για το τρέχον έτος (2016) οι επενδύσεις της Nestle Ελλάς ανήλθαν στο ποσό των 10 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2017 προγραμματίζονται επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ, στις οποίες θα πρέπει να υπολογιστεί και η επένδυση η οποία ξεκίνησε το 2016 στο εργοστάσιο των Οινοφύτων και θα αγγίξει συνολικά τα 8,5 εκατ. ευρώ.

Αναφερόμενη στον ειδικό φόρο κατανάλωσης που θα επιβληθεί στον καφέ από την 1η Ιανουαρίου 2017, η Αγγελική Παπαδοπούλου, υπεύθυνη Εταιρικών Υποθέσεων Nestle Ελλάς, υποστήριξε ότι η αύξηση της φορολογίας θα επηρεάσει και την εταιρεία και εκτίμησε ότι θα υπάρξει επιβάρυνση 20-30% επί της τιμής του καφέ.

«Προετοιμαζόμαστε να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις, ωστόσο δεν αλλάζει τίποτα απολύτως στο επενδυτικό μας πλάνο», υπογράμμισε. Σημειώνεται ότι 50% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από τον καφέ.

Ο κύκλος εργασιών της Nestle Ελλάς το 2015 ανήλθε στα 365 εκατ. ευρώ, έναντι 385 εκατ. ευρώ το 2014, ενώ το 60% του ετήσιου κύκλου εργασιών της προέρχεται από την παραγωγή των εργοστασίων της στη χώρα μας. Η εταιρεία διαθέτει τρία εργοστάσια παραγωγής στη χώρα μας και συγκεκριμένα: Καφέ (Οινόφυτα), παγωτού (Ταύρος) και νερού (Μοναστηράκι Βόνιτσας).

Στον τομέα του παγωτού, τονίστηκε ότι μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση των απαιτούμενων εγκρίσεων, η Nestle και η R&R ολοκλήρωσαν τις ενέργειες για τη δημιουργία της Froneri, της νέας κοινοπραξίας στον τομέα του παγωτού, η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της και στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων παρουσίας στην Ελλάδα, παρουσίασε και τη δραστηριότητά της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v