Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου για τον CEO

Συνεδριάζει τη Δευτέρα εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Οι υποψηφιότητες και το σενάριο τρίτου προσώπου για να αρθεί το πολύμηνο αδιέξοδο.

Πειραιώς:Νέα προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου για τον CEO

Προσπάθεια να εκτονωθεί η διοικητική κρίση γίνεται στην τράπεζα Πειραιώς το διοικητικό συμβούλιο της οποίας θα συνεδριάσει το μεσημέρι με αντικείμενο την επανεξέταση της υπόθεσης επιλογής διευθύνοντος συμβούλου, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά!

Στο τραπέζι υπάρχει η υποψηφιότητα του Χρήστου Παπαδόπουλου, με τους αστερίσκους από την πλευρά του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού καθώς δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν αρθεί ή όχι οι οποίες αντιρρήσεις.

Την ίδια στιγμή πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει και η υποψηφιότητα του Άνθιμου Θωμοπούλου κι αυτό διότι, σε τυπικό επίπεδο, δεν έχει καταθέσει εγγράφως την απόσυρση του από την διαδικασία. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο ο κ. Θωμόπουλος να διεκδικήσει την θέση του CEO.

Και στο... βάθος ενισχύεται το ενδεχόμενο επιλογής τρίτου προσώπου με σκοπό να κλείσει η εκκρεμότητα με την καλύτερη συμβιβαστική λύση ενώ παραμένει και η δεξαμενή των υποψηφίων, οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη τις προηγούμενες ημέρες.

«Λευκός καπνός»;

Το αν θα κλείσει ή όχι σήμερα το πολύμηνο ζήτημα της τοποθέτησης νέου διευθύνοντος συμβούλου στην τράπεζα θα φανεί τις επόμενες ώρες καθώς πηγές που παρακολουθούν την διαδικασία τονίζουν στο Euro2day.gr πως "όλα είναι πιθανά. Και να βρεθεί οριστική λύση και να παραμείνει η κατάσταση ως έχει, μέχρι νεοτέρας"...

Το μόνο βέβαιο είναι ότι το Σαββατοκύριακο έγιναν μια σειρά από παρασκηνιακές ενέργειες με στόχο να βρεθεί η "χρυσή τομή", με το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και την Τράπεζα της Ελλάδος να πιέζουν το διοικητικό συμβούλιο της Πειραιώς για άμεση διευθέτηση του θέματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v