Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Με νέο μοντέλο λειτουργίας το δίκτυο καταστημάτων

Αυξάνονται στις 90 οι περιφέρειες καταστημάτων, αναβαθμίζονται τα περιφερειακά καταστήματα. Η εστίαση της Eurobank σε εύπορους ιδιώτες και υγιείς μικρομεσαίες. Η επιστολή CEO στους εργαζόμενους.

Eurobank: Με νέο μοντέλο λειτουργίας το δίκτυο καταστημάτων

Στην εφαρμογή ενός νέου μοντέλου λειτουργίας της λιανικής τραπεζικής στην Ελλάδα προχωρά η Eurobank με στόχο να εκμεταλλευτεί την ισχυρή θέση της σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών, όπως οι μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εύποροι ιδιώτες.

Η αναμόρφωση της δομής του δικτύου καταστημάτων έχει ως βάση την αύξηση του αριθμού των περιφερειών συνεργαζόμενων καταστημάτων στις 90. Με τον τρόπο αυτό μεγάλες περιφέρειες σπάνε σε μικρότερες, ενώ την ίδια στιγμή αναβαθμίζονται τα περιφερειακά καταστήματα, αποκτώντας στρατηγικό ρόλο για το σύνολο της περιφέρειας.

Οι υπάλληλοι τους θα αφιερώνουν περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη του πελατολογίου για όλα τα καταστήματα που υπάγονται στην περιφέρεια χωρίς να μεταφέρονται υπόλοιπα και πελάτες από τα επιμέρους καταστήματα της περιφέρειας στο κεντρικό.

Η επιτυχία του νέου μοντέλου εξαρτάται απόλυτα από τη συνεργασία, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φ. Καραβίας σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι η αύξηση των περιφερειών «σημαίνει ότι περισσότερα στελέχη θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Στην καρδιά της αλλαγής βρίσκεται, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας η στρατηγική απόφαση της Eurobank να εστιάσει τις προσπάθειες της στο τμήμα εκείνο της πελατειακής της βάσης από το οποίο προσδοκά την κύρια ανάπτυξη των εργασιών της.

Στόχος της Eurobank είναι να καταστεί η βασική τράπεζα για τους εύπορούς ιδιώτες πελάτες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν καλύτερη προοπτική σε ότι αφορά τη ρευστότητα, την ανθεκτικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Η νέα δομή δικτύου αποσκοπεί στην δημιουργία προυποθέσεων ολοκληρωμένης εξυπηρέτησης. Όπως ανέφερε το ενημερωτικό δελτίο της τελευταίας αύξησης κεφαλαίου, η τράπεζα θα επικεντρωθεί στην προσφορά υπηρεσιών διαχείρισης κινδύνων και ρευστότητας στους επιχειρηματικούς πελάτες, σε συνδυασμό με την προσφορά υπηρεσιών συναλλακτικής τραπεζικής (transaction banking) και διαχείρισης διαθεσίμων (cash management).

Επιπρόσθετα επιδιώκεται η ενίσχυση των σταυροειδών πωλήσεων προϊόντων χαμηλών κεφαλαιακών απαιτήσεων, κυρίως στους υφιστάμενους πελάτες του Νέου TT, και η επέκταση του δικτύου τερματικών POS και του χαρτοφυλακίου των ηλεκτρονικών προϊόντων.

Η Eurobank εκτιμά ότι η εμπειρία της από τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, σε συνδυασμό με την πλατφόρμα "Exportgate" και η σημαντική της θέση στις δραστηριότητες που αποφέρουν έσοδα από αμοιβές και προμήθειες, όπως το factoring, η διαχείριση διαθεσίμων, η χρηματοδότηση εμπορικών συναλλαγών, η εταιρική χρηματοδότηση, debt capital markets και οι χρηματιστηριακές υπηρεσίες θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά σε αυτήν την στρατηγική.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v