Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ERGO: Πώς προγραμματίζεται η «τριπλή συγχώνευση» με ΑΤΕ Ασφαλιστική

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για τη λειτουργική ενοποίηση του ασφαλιστικού Ομίλου. Οι στόχοι, τα χρονοδιαγράμματα και οι «κόκκινες γραμμές» των εργαζομένων της ΑΤΕ.

ERGO: Πώς προγραμματίζεται η «τριπλή συγχώνευση» με ΑΤΕ Ασφαλιστική

Για το τελευταίο τετράμηνο του 2017 σχεδιάζεται η ενοποίηση των δραστηριοτήτων της ERGO στην Ελλάδα, μετά και τη φετινή απόκτηση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον γερμανικό όμιλο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ERGO Ζημιών θα είναι η εταιρεία εκείνη που θα απορροφήσει τόσο την ERGO Ζωής, όσο και την ΑΤΕ Ασφαλιστική.

Ήδη έχει ξεκινήσει να γίνεται προεργασία στο μέτωπο της λειτουργικής ενοποίησης, με ανάλυση στοιχείων και δεδομένων της πρώην θυγατρικής του ομίλου Πειραιώς, προκειμένου να περιοριστούν οι όποιες συνήθεις τριβές συνοδεύουν τις συγχωνεύσεις και αντίθετα να μεγιστοποιηθούν οι δυνατές συνέργειες και οικονομίες κλίμακας.

Μεταξύ πάντως των θεμάτων που θα πρέπει να συζητηθούν είναι και ο τρόπος χειρισμού των ασφαλιστικών συμβολαίων του προσωπικού της ΑΤΕ, τα οποία έχουν δοθεί με τη μορφή κινήτρων από τα προηγούμενα ιδιοκτησιακά καθεστώτα της ασφαλιστικής εταιρείας.

Ειδικότερα, πρόκειται για ομαδικά προϊόντα σύνταξης και υγείας, για τα οποία οι εργαζόμενοι της ΑΤΕ αναμένεται πως θα απαιτήσουν τη συνέχισή τους (γίνεται λόγος περί «κόκκινης γραμμής»). Αντίθετα, τυχόν αθέτηση των συμβολαίων θα επηρεάσει αρνητικά περισσότερους από εκατό εργαζόμενους.

Σε κάθε περίπτωση, η συγχωνευμένη εταιρεία:

α) Θα αποτελεί τον leader των γενικών κλάδων, όπου και υπάρχει η συνεργασία με το δίκτυο των καταστημάτων του ομίλου Πειραιώς στο μέτωπο του bancassurance.

β) Θα έχει ισχυρή παρουσία στα προϊόντα ζωής, με εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών σε όλη τη χώρα.

γ) Ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, ενώ παράλληλα θα διαθέτει ως μέτοχο έναν πολύ ισχυρό πολυεθνικό όμιλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v